Cât costă candidatura la alegerile parlamentare?

Odată intraţi în competiţia electorală pentru alegerile parlamentare, candidaţii trebuie să cotizeze la partid pentru candidatură.

Adăugat: 6 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat cât costă la ARD campania electorală pe fiecare candidat, având în vedere că la PNL  este 2.500 de euro, că suma este "cam pe acolo, nici mai mică, nici mai mare".

"Paticipă toţi candidaţii cu sume modice, evident pentru susţinerea campaniei electorale, pentru că nu avem alte surse decât donaţiile colegilor", a precizat Blaga.

Întrebat cât costă la ARD campania electorală pe fiecare candidat, având în vedere că la PNL este 2.500 euro, Blaga a răspuns: "Va fi cam pe acolo, cred că nici mai mică, nici mai mare".

Fostul premier Petre Roman, candidat PNL într-un colegiu din Braşov, a declarat  că fiecare liberal care a vrut să intre în cursa pentru alegerile parlamentare a trebuit să cotizeze la partid cu câte 2.500 de euro, el precizând că a apelat la sponsori.

Banii vor fi folosiţi în campania partidului la nivel naţional, a adăugat Roman.

Petre Roman: Voi apela la sponsori

Petre Roman a recunoscut că a apelat la sponsori pentru a-şi finanţa participarea la alegerile din 9 decembrie.

Pentru fostul prim-ministru contribuţia financiară a candidaţilor este un lucru firesc, având în vedere că o campanie electorală presupune apariţii în mass-media, promovare outdoor, cheltuieli legate de echipele de voluntari.

"A fost o cheltuială cu garanţia, pe care am dat-o din buzunar. E vorba de garanţia cerută de lege şi de cea cerută de partid pentru cheltuielile generale. E o chestiune cât se poate de transparentă. Ştiu că toate partidele au nevoie de o sumă de bani pentru ceea ce înseamnă campania la nivel naţional", a spus Petre Roman.

Acesta a dezvăluit că, în cazul Partidului Naţional Liberal, suma pe care candidaţii în alegeri au trebuit să o achite a fost de 2.500 de euro.

"E nevoie şi de sponsori. Eu mă găsesc într-o situaţie avantajoasă, aceea de a apela la oameni pe care-i cunosc şi care vor să mă vadă în Parlamentul României, nu pentru interes strict personal", a adăugat fostul premier.

Acesta a mai spus că sunt candidaţi care fac cheltuieli care nu pot fi mărturisite, dar că el nu se numără printre aceştia.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza