Cât câștigă Mugur Isărescu. Guvernatorul și-a făcut public salariul

Mugur Isărescu a anunţat că în conturile sale intră în fiecare lună 13.601 euro, după ce presa vehiculase suma de 40.000 de euro.

Adăugat: 4 August 2016
Ultima actualizare:4 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a decis să îşi facă public salariul, după ce în presă au fost vehiculate în ultimele zile mai multe sume care ar reprezenta venitul lunar al acestuia.

Mugur Isărescu a declarat că în şedinţa Consiliului de Administraţie s-a decis să fie făcute publice veniturile pe care le obţin membrii Consiliului.

Mugur Isărescu a precizat, în acest context, că, în fiecare lună, salariul net al guvernatorului BNR se ridică la 42.727 de lei, iar indemnizaţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la 18.476 de lei.

Mugur Isărescu a anunţat, totodată, şi care este inflaţia prognozată până la sfârşitul acestui an.

Inflaţia anuală va înregistra în continuare valori negative până la finalul acestui an, urmând ca în 2017 să reintre în intervalul de variaţie ţintit de către BNR, dar fără a depăşi 2,5%.

Această traiectorie prognozată este, însă, marcată de riscuri, legate atât de mediul intern, cât şi de cel extern.

"Pe plan intern, riscurile se conturează în sfera politicii fiscale şi de venituri, în contextul anului electoral şi al absenţei acordurilor cu instituţiile financiare internaţionale. Contextul extern este marcat de incertitudini ridicate, legate de creşterea economică globală şi de redresarea economică a Zonei Euro, amplificate de rezultatul referendumului din Marea Britanie, de tensiunile geopolitice şi de dificultăţile din sistemul bancar european", a spus Isărescu.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza