"Casa Verde" şi "Casa verde plus", funcţionale în cel mult trei săptămâni

"Casa Verde" şi "Casa Verde Plus" ar urma să devină funcţionale în cel mult trei săptămâni, a spus, astăzi, ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

Adăugat: 31 Iulie 2016
Ultima actualizare:31 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cristiana Paşca-Palmer, ministrul Mediului
trimite pe mail

Guvernul este pregătit să aloce aproape 200 de milioane de lei pentru a încuraja folosirea unor sisteme prietenoase cu mediul pentru încălzirea şi izolarea termică a clădirilor.

"Casa Verde" şi "Casa Verde Plus" ar urma să devină funcţionale în cel mult trei săptămâni - a spus, astăzi, ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer, în cadrul unui interviu la Digi 24 TV.

Ea a explicat că aproximativ 10 mii de persoane proprietari de locuinţe individuale ar putea beneficia de decontarea sumelor pe care le vor cheltui cu introducerea energiei regenerabile pentru uzul casnic.

"Oricine are o casă pe care vrea să o renoveze, deci vrea să schimbe sistemul de încălzire sau oricine vrea să construiască de la bun început o casă pe aceste principii ecologice, panourile solare vor fi finanţate aproape în proporţie de 100%, pentru că sunt şase mii de lei care se alocă. Or, un panou solar costă sub şase mii de lei. Pentru o pompă de căldură primesc în jur de opt mii de lei, asta înseamnă aproape 80% din costul ei. Iar pentru partea de materiale de izolare, materiale de construcţie ecologică, aproape 40 mii de lei. Se face un dosar, care se depune la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv, acolo se procesează, se face o primă analiză şi acele cereri se vor trimite către Administraţia Fondului de Mediu şi, practic, trimit facturile la decontare", a spus Cristiana Paşca-Palmer.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza