Cartelele preplătite din România, utilizate de teroriști pentru pregătirea unor atentate

Premierul Dacian Cioloș susține că a primit astfel de informaţii, în contextul în care serviciile secrete cer mai multe instrumente pentru a putea lupta împotriva ameninţărilor teroriste.

Adăugat: 28 Martie 2016
Ultima actualizare:28 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cartelele preplătite din România ar fi fost utilizate de terorişti la pregătirea unor atentate în Uniunea Europeană, afirmă premierul Dacian Cioloş.

El a explicat, la Pro TV, că a primit astfel de informaţii, în contextul în care serviciile secrete cer mai multe instrumente pentru a putea lupta împotriva ameninţărilor teroriste.

"Înţeleg că România e una din puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde, încă, cartele Pre Pay fără un control de identitate. Înţeleg că au fost chiar folosite în ultima perioadă cartele Pre Pay din România în pregătirea unor atentate în altă partă în Uniunea Europeană. Sunt câteva lucruri care vor fi puse în discuţie, în perioada următoare. Ministrul justiţiei şi cu ministrul de interne vor veni cu o notă în guvern cu aceste elemente şi ele vor fi supuse dezbaterii publice", a spus Dacian Cioloş.

De altfel, şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei i-a cerut astăzi guvernului să trateze cu celeritate readucerea în parlament a legilor siguranţei cetăţenilor declarate neconstituţionale în 2014.

Înregistrarea datelor personale ale utilizatorilor de cartele telefonice preplătite nu încalcă drepturile omului, ci asigură capacitatea instituţiilor statului de a contracara atacurile teroriste şi alte tipuri de ameninţări, mai spune asociaţia.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza