Cartel ALFA cere preşedintelui României să nu promulge legea privind desfiinţarea taxei radio-tv

Confederaţia Sindicală Cartel ALFA cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea prin care se deesfiinţează peste 100 de taxe, printre care şi taxa radio-tv.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa
trimite pe mail

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA" i-a trimis, astăzi, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Johannis, în care îi solicită să nu promulge legea prin care este desfiinţată taxa radio, pentru că aceasta va transforma presa publică în "instrument de partid şi de stat".

În opinia Confederaţiei "Cartel ALFA", alocarea de la bugetul de stat a sumei necesare funcţionării şi dezvoltării serviciilor publice de radio şi televiziune încalcă prevederile  art. 31 din Constituţia României şi este, în acelaşi timp, contrară practicilor de asigurare a independenţei editoriale faţă de factorul politic.

Amintim că, astăzi, preşedintele României, Klaus Johannis, i-a invitat, la Palatul Cotroceni, pe preşedinţii Televiziunii şi Radioului Publice, Irina Radu şi Ovidiu Miculescu, cu care a discutat despre taxa radio-tv.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza