Cartel Alfa cere premierului să facă public proiectul privind legea salarizării unice

Confederaţia Cartel ALFA cere continuarea consultărilor pe marginea legii salarizării unitare pentru eliminarea discrepanţelor salariale atât în sectorul public, cât şi în cel privat.

Adăugat: 4 Aprilie 2017
Ultima actualizare:4 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa-arhivă foto
trimite pe mail

Confederaţia sindicală Cartel ALFA îi solicită premierului Sorin Grindeanu să dea publicităţii un proiect al legii salarizării unitare, aşa cum a rezultat în urma negocierilor cu partenerii sociali, pentru a putea avea o dezbatere transparentă pe această temă.

Sindicaliştii susţin că varianta pe care executivul urmează s-o trimită săptămâna aceasta la parlament este incompletă, pentru că nu vizează toate domeniile bugetare, precum administraţia publică centrală şi locală, radioul şi televiziunea publice.

Într-o scrisoare deschisă trimisă premierului Sorin Grindeanu, sindicaliştii de la Cartel ALFA arată că procedura parlamentară pentru adoptarea legii este corectă, dar construcţia acesteia trebuie realizată printr-un dialog al guvernului cu toţi partenerii sociali.

În consecinţă, Confederaţia Cartel ALFA cere continuarea consultărilor pe marginea legii salarizării unitare pentru eliminarea discrepanţelor salariale atât în sectorul public, cât şi în cel privat.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza