Cartel Alfa cere demiterea ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu

Cartel Alfa o acuză pe Lia Olguța Vasilescu de minciună și dezinformare în legătură cu trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

Adăugat: 2 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa
trimite pe mail

Organizaţia sindicală Cartel Alfa cere demiterea ministrului muncii, Lia Olguţa Vasilescu, pe care o acuză de dezinformare şi minciună în ceea ce priveşte efectele pe care le va avea asupra salariilor trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajaţilor.

De asemenea, ei solicită preşedintelui României să medieze conflictul apărut între guvern şi partenerii sociali pe tema CAS.

Reacţia dură a Confederaţiei Cartel Alfa vine după ce ministrul muncii Olguţa Vasilescu i-a îndemnat ieri pe sindicalişti să înveţe matematică, dând asigurări că noile prevederi fiscale nu vor duce la scăderea salariilor.

Ea l-a criticat pe liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, despre care a spus că dă alte interpretări decât cele corecte precizărilor venite de la guvern sau patronate.

"Dl Hossu, cum face dumnealui de fiecare dată, interpretează vorbele noastre. Aşa le-a interpretat ieri şi pe cele ale reprezentanţilor patronatelor. În momentul în care premierul a întrebat reprezentanţii patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic toţi au spus nici gând de aşa ceva", a suținut Olguța Vasilescu

În replică, organizaţia sindicală Cartel Alfa afirmă într-un comunicat că actualul ministru al muncii nu înţelege legislaţia şi nici rolul şi semnificaţia poziţiei publice pe care o ocupă.

În document se mai arată că Olguţa Vasilescu a elaborat una dintre cele mai proaste legi ale salarizării publice, care nu numai că nu rezolvă problema inechităţii şi dezechilibrului din sistemul bugetar, ci chiar o adânceşte.

La rândul său, BNS atrage atenţia pe site-ul său că nu există nicio certitudine că salariile nete vor fi menţinute la nivelul anterior transferării CAS, atâta vreme cât nu este nicăieri stipulată norma tranzitorie prin care guvernul obligă angajatorii să majoreze salariile prin includerea în câştigul brut a contribuţiilor achitate în prezent de angajatori.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza