Cartel Alfa caută sprijin la partide

Liderul sindical Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni după o întâlnire cu conducerea PSD, că sindicaliştii vor continua întrevederile şi cu celelalte grupuri parlamentare pentru a obţine sprijin în ceea ce priveşte modificarea Legii pensiilor.

Adăugat: 12 Octombrie 2010
Ultima actualizare:12 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, alături de alţi liderii ai  confederaţiilor sindicale au avut luni o întrevedere cu parlamentarii social-democraţi pentru a discuta despre măsurile economice si sociale susţinute de sindicate.

 

 

Hossu a precizat că principalul subiect al discuţiilor a vizat modificările la Legea pensiilor nu numai în ceea ce priveşte reducerea vârstei de pensionare pentru femei la 63 de ani, ci şi aspectele legate de calcularea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, dar şi de stagiul de cotizare pentru grupele speciale de muncitori.


              
              
Liderul sindical a invocat precedentul Legii ANI pentru modificarea Legii pensiilor pe articole care depăşesc obiectul sesizat de seful statului.  El a fost întrebat despre intenţia PSD de a bloca activitatea legislativă a Camerei Deputaţilor până când preşedintele Camerei, Roberta Anastase îşi va prezenta demisia.


                

"Blocarea discuţiilor în plen e o chestiune care priveşte direct partidele, pe noi ne interesează forma finală. Prioritatea urgentă a ieşirii acestei legi o au partidele din arcul guvernamental care doresc s-o reflecte deja în bugetul de stat consolidat pe anul 2011. Deci tehnic, pe noi blocarea nu ne-ar deranja foarte tare permiţând daca vreţi o mai bună dezbatere şi un dialog mai bun între parlamentari şi societatea civilă, în special lucratorii".


              
              
 Hossu a mai menţionat că au fost stabilite întâlniri similare atât cu PNL, cât şi cu UNPR, UDMR si PDL, informează Mediafax.

 


            Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza