Carmen Dan: Autorităţile locale să acorde atenţie maximă avertizărilor meteo

Ministrul Afacerilor Interne le-a cerut prefecţilor să întocmească o situaţie despre stocurile de materiale antiderapante, precum şi despre stadiul contractelor de deszăpezire.

Adăugat: 20 Octombrie 2017
Ultima actualizare:20 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Daniela Dan, ministrul de Interne
trimite pe mail

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis astăzi autorităţilor locale şi centrale să continue pregătirile pentru iarnă.

Ea le-a cerut prefecţilor să întocmească o situaţie despre stocurile de materiale antiderapante, precum şi despre stadiul contractelor de deszăpezire, transmite reporterul RRA, Ramona Alexandrescu.

De asemenea, până la intrarea în funcţiune a sistemului de avertizare a populaţiei RO Alert, autorităţile locale trebuie să acorde atenţie maximă avertizărilor meteo.  

"Nimeni nu va putea spune că este luat prin surprindere de fenomenele meteo pe care le prognozăm în această iarnă şi nici că nu am avut la dispoziţie timp suficient pentru a ne pregăti. În ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, prioritatea noastră este gestionarea corespunzătoare a situaţiilor de urgenţă, dar şi a celor medicale. Rog Direcţiile de Sănătate Publică de la nivel judeţean să îşi actualizeze listele cu persoanele care necesită dializă şi cu femeile însărcinate. Pentru acest lucru, noi trebuie să fim pregătiţi şi să avem capacitate de mobilizare rapidă, să putem aloca resurse ori de câte ori este nevoie astfel încât să putem reacţiona prompt ori de câte ori cetăţenii au nevoie", a spus ministrul.

Carmen Dan a anunţat, totodată, că aproape trei mii de ambulanţe vor fi achiziţionate în sistem centralizat.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza