Cardul naţional de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie

Începând din septembrie, cardul de sănătate va fi singura formă de validare şi decontare, în sistemul public, a serviciilor medicale.

Adăugat: 25 August 2015
Ultima actualizare:25 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie.

Autorităţile anunţă, însă, că acordarea serviciilor medicale urgente nu este condiţionată de prezentarea lui.

În schimb, în cazul afecţiunilor cronice, pacienţii vor fi nevoiţi să îl folosească la toţi furnizorii, de la medic, la farmacist.

Românii care nu şi l-au activat până acum, o pot face în orice moment, chiar şi după 1 septembrie.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a explicat că de luna viitoare cardul va fi singura formă de validare şi decontare, în sistemul public, a serviciilor medicale.

"Pentru cei care din motive de religie, de conştiinţă, nu doresc să folosească cadrul, trebuie să existe o cerere depusă, şi în baza acelei cereri se eliberează o adeverinţă care ţine loc de card timp de trei luni. Pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii, pentru că în sistem se vede dacă acest card a fost emis sau nu. Când împlineşti 18 ani sau când devii asigurat, cardul se eliberează automat. Noi generăm comenzi, deci nu trebuie să se ducă nimeni la casă şi să spună 'am împlinit ieri 18 ani' sau 'de ieri am asigurare medicală' ",  a spus Vasile Ciurchea.

În prezent, aproape 15 milioane de carduri sunt deja tipărite, iar până la sfârşitul anului urmează ca alte 600.000 să fie realizate, ne-a informat reporterul RRA, Adriana Turea.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza