Cardul de sănătate, obligatoriu din septembrie

Termenul privind obligativitatea folosirii cardului de sănătate s-a amânat cu încă o lună.

Adăugat: 1 August 2015
Ultima actualizare:1 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De astăzi, cardul de sănătate trebuia să devină obligatoriu, ca singurul instrument de decontare a serviciilor medicale, dar termenul se amână pentru a şasea oară până luna viitoare.

Autorităţile din domeniu spun că sunt aproximativ 300 de mii de oameni care nu l-au primit.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Mihaela Tănase, a spus că astfel pot intra în posesia cardului cei ce sunt în vacanţă sau românii întorşi acasă din străinătate.

"Pentru a nu crea probleme pe perioada vacanţei, modul de acordare a serviciilor medicale a rămas neschimbat şi pentru luna august. Probabil că undeva în cursul lunii septembrie acest lucru se va schimba şi cardul va deveni obligatoriu, dar Casa Naţională va anunţa din timp data la care cardul rămâne unicul instrument de confirmare şi validare a serviciilor medicale. Această decizie a fost luată tocmai pentru a nu crea probleme pe perioada vacanţelor, pe de o parte şi pe de altă parte, aşa cum ştim, luna august este o lună de vacanţă şi pentru asiguraţii români plecaţi la muncă în străinătate. În acest fel le dăm acestora posibilitatea la venirea în ţară, pe perioada vacanţei, să intre în posesia cardului de sănătate", a spus Mihaela Tănase.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate a mai precizat că până în prezent au fost activate 8,3 milioane de carduri.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza