Cardul de sănătate, în funcţiune

Sistemul cardului naţional de sănătate a intrat de vineri 1 Mai în funcţiune.

Adăugat: 1 Mai 2015
Ultima actualizare:1 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astfel, pentru asiguraţii care au intrat în posesia documentului cardul de sănătate este, de acum înainte, unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale.

Asiguraţii care nu au card de sănătate pot beneficia, în continuare, de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale decontate de stat prin verificarea calităţii de asigurat în sistem.

CNAS a transmis că, în primele ore de funcţionare a sistemului, cardul de sănătate nu a creat probleme pacienţilor.

La spitale au fost efectuate internări validate cu cardul, dar şi în urma verificării asiguratului în sistem, în cazul în care acesta nu era posesor de card de sănătate.

Chiar fiind zi nelucrătoare, la nivelul fiecărei case a fost asigurat personal pentru a elibera cardul celor care au venit să-l solicite.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, au fost distribuite peste 13,6 milioane de carduri de sănătate şi aproximativ 500 de mii de asiguraţi nu au primit încă acest act.

Medicii de familie s-au plâns, în aceste zile, că sistemul nu este funcţional, va crea haos şi va genera nemulţumire în rândul pacienţilor.

Casa de sănătate a admis că există unele probleme şi a cerut furnizorilor de servicii medicale să apeleze centrul de asistenţă care este pregătit să preia şi să rezolve orice solicitare.

De asemenea, pentru orice probleme asiguraţii pot suna la numărul de telefon inscripţionat pe card. CNAS susţine că introducerea cardului de sănătate dă posibilitatea verificării stricte a modului în care sunt folosiţi banii din sistemul naţional de sănătate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza