Cardul de sănătate, din ce în ce mai puţine probleme

Preşedinta Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Rodica Tănăsescu este de părere că utilizarea cardurilor de sănătate, ridică din ce în ce mai puţine probleme în sensul că pacienţii uită PIN-ul cardului.

Adăugat: 24 Mai 2015
Ultima actualizare:24 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rodica Tănăsescu a explicat astăzi, la Radio România Actualităţi, că probleme creează şi acei pacienţi care, deşi au card, uită să-l ia cu ei la consultaţie:

"Pacienţii care au cardul acasă sau l-au pierdut sau l-au stricat sau l-au rătăcit nu se pot prezenta fără card şi nu pot primi serviciile medicale. Totuşi, de la 1 mai, conform legislaţiei în vigoare, cardul este obligatoriu. Rog pacienţii să nu-l lase acasă, să nu-l piardă, să nu-l deterioreze, pentru că le creează mari probleme", a spus dr. Rodica Tănăsescu.

Medicul Rodica Tănăsescu a explicat că pacienţii nu trebuie să se îngrijoreze că, în cazul pierderii cardului de 

"Acele carduri nu fac decât să valideze serviciile. Nu conţin date care ar putea fi transmise, nu conţin valori materiale, nu conţin nimic. Pe card nu este codul numeric, deci nu se poate şti vârsta acelei persoane sau anul de naştere. Cine nu are card, degeaba ştie PIN-ul, cine are PIN-ul degeaba îl are dacă nu are cardul. Acest card nu e valabil decât pentru a valida serviciile medicale", a explicat aceasta.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza