Caracterul de stat naţional "nu va putea fi modificat" în Constituţie

Cristian Pârvulescu susţine că unele articole precum caracterul de stat naţional sau forma de guvernare nu se pot modifica în cadrul unui proces de revizuire, ci numai prin elaborarea unei noi Constituţii.

Adăugat: 13 Mai 2013
Ultima actualizare:13 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Caracterul de stat naţional al României şi forma de guvernare, republică, nu vor putea fi modificate în procesul de revizuire a Constituţiei, a afirmat pentru Radio România Actualităţi  de radio profesorul Cristian Pârvulescu, coordonatorul Forumului Constituţional.

Forumul are ca sarcină dezbaterea şi colectarea propunerilor de modificare a legii fundamentale din partea societăţii civile.  

"Câtă vreme rămânem în ipoteza revizuirii nu cred că se poate atinge nimeni nici de statutul de stat naţional nici de limba naţională, pentru că nici limba naţională nu poate fi modificată. Şi aici au apărut propuneri ca la nivel regional, acolo unde populaţiile minoritare sunt importante, să poată să apară o a doua limbă naţională. Va face cu siguranţă dezbatere în comisie, pentru că noi am primit aceste propuneri şi noi le vom trece în raportul forumului. Şi în ceea ce priveşte forma de guvernământ e o problemă care va fi dezbătută cu siguranţă şi în comisie, iar dacă rămânem în ipoteza revizuirii nu cred că se va putea schimba", a spus Pârvulescu.

Profesorul Cristian Pârvulescu spune că modificarea articolelor respective nu se poate face în cadrul unui proces de revizuire, ci numai prin elaborarea unei noi Constituţii.

Forumul Constituţional va prezenta propunerile societăţii civile într-un raport trimis Comisiei parlamentare pentru modificarea legii fundamentale.

Comisia, condusă de preşedintele Senatului Crin Antonescu, va dezbate şi opera modificările, iar textul final va fi aprobat apoi prin referendum naţional.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza