Capitala "trebuie să devină independentă din punct de vedere energetic"

Capitala trebuie să devină independentă din punct de vedere energetic - este obiectivul anunţat, astăzi, de primarul general, Gabriela Firea, la dezbaterea cu tema "Strategia Energetică a Municipiului Bucureşti".

Adăugat: 1 Martie 2017
Ultima actualizare:1 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit specialiştilor, ar fi nevoie de aproximativ 2 miliarde de euro pentru realizarea proiectelor din strategie.

În plus, va fi construită o staţie de tratare a deşeurilor, din fonduri europene.

Tot din fonduri europene vor fi modernizaţi 500 km de reţea de distribuţie a energiei termice.

Prezent la dezbatere, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a explicat de ce trebuie restructurat actualul sistem.

"Menţinerea societăţilor în această structură nu rezolvă decât programele de reparaţii şi trecerea iernii 2017-2018, nu mai mult. Nu poţi să ai abordări de anvergură când eşti la mâna creditorilor. Procesul investiţional eu l-aş structura pe două etape: până în 2020 îl reprezintă procesul investiţional de bază în zona în care avem pierderea cea mai mare - transport şi distribuţie, procesul investiţional de conformare la mediu a capacităţilor de la Elcen, care nu este un efort mare, şi respectiv procesul investiţional în etapa 2020-2030, care este de anvergură privind acest ciclu mixt de cogenerare şi, respectiv, de turbine pe gaz şi cazan recuperator", a spus Firea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza