Capitala ar putea ieşi de sub ameninţarea procedurii de infringement

Capitala ar putea ieşi de sub ameninţarea procedurii de infringement instituite în urmă cu 7 ani de Comisia Europeană pentru calitatea aerului.

Adăugat: 24 Martie 2016
Ultima actualizare:24 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului Cristiana Paşca Palmer după întâlnirea cu primarul general interimar, Răzvan Sava.

"Am discutat și despre infringement la București pentru poluarea aerului, dar și aici s-au făcut pași importanți, cred eu. (...) Sunt trei orașe unde am avut dificultăți: Brașov, Iași și București. Brașovul a luat măsurile necesare și practic iese din infringement. Bucureștiul este într-un stadiu destul de avansat, pentru că a terminat studiul de fezabilitate. Acum fac planul de măsuri. Cu asta și cu următorii pași care se vor face, sperăm că și Bucureștiul va ieși de sub amenințare",  a spus azi ministrul Paşca Palmer.

Ministrul a mai menționat că Bucureștiul va beneficia de trei milioane de lei pentru reabilitarea stațiilor de monitorizare a calității aerului.

În prezent, autorităţile bucureştene lucrează la studiul de fezabilitate necesar planului de măsuri, a mai precizat ministrul Mediului.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va aloca 35 de milioane de lei pentru repararea staţiilor naţionale de măsurare a calităţii aerului, care în Bucureşti sunt nefuncţionale, a mai spus precizat Cristiana Paşca Palmer.


 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza