Candidaturile pentru alegerile de la 5 iunie pot fi contestate de astăzi

Campania electorală pentru alegerile locale intră în lini dreaptă.

Adăugat: 27 Aprilie 2016
Ultima actualizare:27 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Începând de astăzi, candidaturile depuse pentru alegerile de la 5 iunie pot fi contestate.

Acestea vor rămâne definitive după data de 3 mai.

Ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturile, în scris, pentru consiliile locale, primari şi consiliile judeţene.  

Candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a trimis un decalog contracandidaţilor, în care se regăsesc angajamente care să fie respectate, indiferent cine iese primar. 

"Un transport public european, un tichet unic pentru transport, să menţinem gratuitatea în ceea ce priveşte călătorii pensionari, să avem în fiecare cabinet medical de şcoală un medic, pentru că acum nu există acestă situaţie. Toate grădiniţele, creşele, şcolile şi liceele să fie supravegheate, reţeaua de termoficare dezvoltată, să fie îmbunătăţită", a spus Firea.

Candidatul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat că vrea să crească bugetul Bucureştiului.

"Obiectivul meu principal este să consolidez finanţele Bucureştiului, pentru că un buget consolidat şi investiţii în Bucureşti, vor aduce locuri de muncă, spaţii culturale, vor aduce şcoli, vor aduce un interes care va transforma încet, încet Bucureştiul într-un pol regional, într-un oraş al viitorului, în care oamenii să trăiască cu plăcere", a susţinut Cătălin Predoiu. 

Candidatul Uniunii "Salvaţi Bucureştiul" pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, vrea să organizeze un sistem simplu de plată a taxelor şi impozitelor.

"Trebuie să simplificăm, administraţia, ca să nu punem oamenii pe drumuri, să punem tot ce înseamnă informaţie despre Bucureşti într-un sistem informatic integrat. Al doilea pas: rezolvarea problemelor reale ale Bucureştiului: traficul, cu şoseaua de centură, dezvoltarea RATB", declară Nicuşor Dan. 

Pentru Primăria Generală a Capitalei vor mai candida şi Robert Turcescu, din partea Partidului Mişcarea Populară, Daniel Barbu, membru al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, şi Bogdan Diaconu, Partidul România Unită.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a înscris pentru un nou mandat.

În ţară, pentru primăriile reşedinţelor de judeţ s-au înscris şi independenţi: la Sibiu - Ana Alexandrina Matei, iar la Cluj-Napoca - Octavian Buzoianu. Şi Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Bulgară din Banat şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România au depus liste de candidaţi în ţară, pentru alegerile locale. 

Campania electorală în audiovizual începe pe 6 mai şi se încheie pe 4 iunie, la ora 7:00.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au acceptat, ieri, oferta editorială, prezentată de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, ofertă care cuprinde programe speciale rezervate alegerilor.

Pe durata campaniei, la posturile SRR, vor fi difuzate buletine de ştiri electorale, emisiuni de promovare a programelor electorale ale candidaţilor şi de dezbatere electorală.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza