Candidatull UDMR Iuliu Winkler laudă prestaţia comisarului european Dacian Cioloş

Europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, are cuvinte de apreciere la adresa comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, despre care afirmă că va intra în analele UE prin "reforma Cioloş".

Adăugat: 7 Mai 2014
Ultima actualizare:7 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, europarlamentarul Iuliu Winkler, primul pe lista de candidaţi ai UDMR, a declarat că, datorită performanţei remarcabile realizate de comisarul european Dacian Cioloş în ceea ce priveşte reforma Politicii Agricole Comune, aceasta va intra în analele Uniunii Europene ca "reforma Cioloş".

Iuliu Winkler a arătat că Dacian Cioloş a reuşit să facă reformă în ciuda criticilor vehemente venite din toate părţile.

"Dacian Cioloş, dintre membrii Comisiei Europene, mi se pare acel comisar european care a reuşit o performanţă remarcabilă în ultimii cinci ani, pentru că reforma politicii agricole comune, într-un domeniu care este un domeniu cheie al UE, politica agricolă comună este cea mai veche politică comună a UE şi cea care de altfel a fost supusă celor mai vehemente atacuri", a spus Winkler, citat de corespondentul RRA, Raul Matiş.

PDL propune dublarea ndemnizaţiei foştilor deţinuţi politici

PNL va depune la Parlament un proiect de lege privind dublarea indemnizaţiei foştilor deţinuţi politici - a declarat candidatul liberal la alegerile europarlamentare, Andrei Muraru.

El spune că pensiile acestora sunt uneori şi de zece ori mai mici decât cele ale torţionarilor.

Andrei Muraru: Conform acestei iniţiative legislative, soţiile urmaşe vor primi o indemnizaţie lunară de 4 milioane de lei vechi, iar pentru foştii deţinuţi politici deportaţi indemnizaţia se calculează în funcţie de perioada petrecută în detenţie, în deportare sau în prizonierat, şi astfel vor primi câte 400 de lei pe anul de detenţie şi 200 de lei noi pentru fiecare an de internare abuziv în spitale psihiatrice.

A consemnat redactorul RRA, Andreea Prisăcariu.

Dan Diaconescu, PP-DD:Noi, ca partid, vom lua peste 1,1 milioane de voturi

Candidatul PP-DD pentru alegerile europarlamentare, primul pe lista partidului, Dan Diaconescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că mizează pe un număr mai mare de voturi la europarlamentare decât cele obţinute în 2012.

Dan Diaconescu doreşte ca formaţiunea sa să se situeze pe locul doi la nivel naţional.

 "Noi, ca partid, vom lua peste 1,1 milioane de voturi. Acesta este numărul obţinut de noi în decembrie 2012. Dacă faceţi o socoteală simplă, 1,2 - 1,5 milioane de voturi, din, probabil, 4 sau 5 milioane de voturi exprimate, vorbim acum despre marja de prezenţă aşteptată de specialişti, asta face un scor foarte, foarte mare în comparaţie cu aşteptările unor analişti politici sau chiar unor ziarişti", a afirmat el, potrivit corespondentului RRA, Cristiana Sabău.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul: România are şansă prin industrie

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat la Râmnicu Vâlcea că în România industria este domeniul care poate să creeze locuri de muncă.

Andreea Paul crede că la ora actuală judeţul Vâlcea este zona în care producţia industrială se află în continuă scădere, în condiţiile în care la nivel naţional aceasta înregistrează creşteri.

Andreea Paul: Noi vrem să spunem astăzi, cu curaj şi cu profesionalism, România are şansă prin industrie, şi nu întâmplător prin industrie, pentru că acest domeniu este cel care a rezistat cel mai bine în faţa crizei economice. Şi pentru că se pot crea locuri de muncă noi prin industrie.

Corina Creţu: În Parlamentul European trebuie să meargă oameni care îşi iubesc ţara

Europarlamentarul PSD, Corina Creţu, prima pe lista de candidaţi ai Alianţei PSD-UNPR-PC, s-a întâlnit, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" din Oradea cu simpatizanţii, prilej cu care a lansat Raportul de activitate în forul european.

Corina Creţu a spus că eurodeputaţii români au fost, înainte de toate, ambasadoriii ţării în Uniunea Europeană.

"În Parlamentul European trebuie să meargă oameni care îşi iubesc ţara. Noi ne considerăm ca nişte ambasadori ai României în UE şi eu cred că este o aberaţie ca oamenii să voteze cetăţeni români care se duc în Parlamentul European ca să îşi denigreze ţara", a afirmat aceasta, citată de corespondentul RRA, Stelian-Radu Cacuci.

Candidatul independent Dănuţ Liga a semnat miercuri "Pactul pentru Basarabia" cu Platforma unionistă Acţiunea 2012.

Dănuţ Liga susţine că unirea României cu Republica Moldova se poate realiza după modelul unificării celor două Germanii la începutul anilor '90.

Dănuţ Liga: Începând de astăzi, când eu voi semna acest Pact pentru Basarabia şi după ce voi deveni europarlamentar, voi fi alături de românii din Basarabia, voi fi alături de Republica Moldova, pentru a realiza reunirea sau unirea Basarabiei cu România. Dar dorim lucrul acesta într-un mod cât se poate de european. Iar modelul nostru este modelul Germaniei din anul 1990.

Declaraţie consemnată de redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
7 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza