Candidatul PDL la prezidenţiale a fost ales: Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu a fost validat de Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal drept candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Adăugat: 17 Decembrie 2013
Ultima actualizare:17 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cătălin Predoiu a fost validat de Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal drept candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Procesul electoral intern s-a desfăşurat pe o perioadă de două luni.

În urma centralizării rezultatelor din cele opt regiuni ale ţării, Cătălin Predoiu a obţinut peste 76 la sută din voturi.

Liderul PDL, Vasile Blaga a fost cel care a anunţat numele candidatului democrat-liberalilor la alegerile prezidenţiale din 2014.

"Colegiul Director a validat propunerea Comisiei Naţionale pentru Statut, Etică şi Litigii de a fi de acord, pentru că au verificat toate procesele-verbale, cu votul celor 137 de mii de colegi care au votat pentru desemnarea candidatului nostru la funcţia de preşedinte al României. Suntem primul partid care a procedat în acest fel. Iată că am avut în cursă doi colegi şi le mulţumesc şi aici ambilor, atât domnului Falcă, primarul Aradului, cât şi domnului Cătălin Predoiu. A fost desemnat domnul Cătălin Predoiu şi am convingerea că domnul Falcă va fi primul său sprijinitor în campania care va urma şi care va fi mult mai grea decât campania din partid", a declarat preşedintele PDL, la finalul şedinţei.

Întrebat despre faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a fost validat drept candidat al partidului Forţa Civică la funcţia de preşedinte al României şi dacă se poate vorbi astfel despre o competiţie între Cătălin Predoiu şi liderul FC în vederea desemnării unui unic candidat al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014, Blaga a spus că în opinia democrat-liberalilor candidatul dreptei va fi cel al PDL.

"Noi credem că cel mai bun reprezentant al dreptei va fi candidatul întregului spectru politic de dreapta din iarna viitoare şi că el va fi reprezentantul PDL. Avem o forţă puternică, candidatul nostru are în spatele lui militanţii partidului, iar acţiunile noastre vor fi tot mai vizibile chiar şi în precampania pentru alegerile europarlamentare", a mai spus Blaga, citat de Agerpres.

Candidatul PDL, Cătălin Predoiu a declarat că este onorat de responsabilitatea ce i-a fost acordată de către PDL şi a adăugat că va continua proiectul început în calitate de ministru al Justiţiei.

"Este un moment important pentru PDL. Este un moment foarte important şi pentru mine, trebuie să recunosc acest lucru, dar situaţia în care USL a adus România face ridicolă orice formă de festivism. De aceea primul meu gând se îndreaptă către proiectul pe care l-am început la minister (Ministerul Justiţiei - n.r.) alături de PDL şi doresc să-l continui: o Românie bazată pe stat de drept, o Românie bazată pe independenţa justiţiei, dar şi o Românie prosperă.  Am primit această responsabilitate din partea PDL cu recunoştinţă şi cu încredere în viitor, cu încredere în forţele noastre", a mai spus Predoiu, în discursul de mulţumire.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
17 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza