Candidatul ARD, Gigi Ghiru vrea "să taxeze" companiile energetice

Candidatul ARD în colegiul senatorial 4 Constanţa, Gigi Chiru, promite că va iniţia un proiect de lege, care vizează taxarea companiilor energetice, care extrag resursele naturale ale judeţului.

Adăugat: 25 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ghiru susţine că banii obţinuţi din taxarea companiilor energetice să fie viraţi, la nivel local, către sănătate şi educaţie.

"Practic, trăim într-un mediu afectat, un mediu pentru care companiile să plătească o taxă de solidaritate cu cetăţenii judeţului nostru. Această taxă ne propunem să o canalizăm în primul rând pentru acoperirea costurilor ocazionate de încălzirea pe timpul iernii a cetăţenilor şi diferenţele care se obţin vor fi canalizate către sistemul judeţean de sănătate şi către educaţie", a declarat acesta.

Amintim că Gigi Chiru, care este liderul filialei judeţene Constanţa a PDL, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, pe data de 22 noiembrie.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie.

De precizat că Gigi Chiru a candidat, şi la alegerile locale, pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa cu proiectul "Constanţa, capitală culturală europeană".Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza