Candidatul ALDE, Daniel Barbu propune centre comunitare pentru seniori

Candidatul ALDE la Primăria Capitalei, Daniel Barbu, susţine că municipalitatea trebuie să se implice mai mult în oferirea de servicii de bună calitate persoanelor de vârsta a treia care necesită internarea în centre instituţionalizate.

Adăugat: 25 Mai 2016
Ultima actualizare:25 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Barbu, candidat ALDE la Primăria Capitalei
trimite pe mail

Modelul propus de Daniel Barbu este cel aplicat de oraşul italian Bologna.

"Oraşul a gândit un număr de programe de petrece a timpului liber, de socializare. Sunt adevărate centre comunitare pentru seniori în care partea de viaţă de după cea activă poate să devină extrem de agreabilă şi confortabilă", a spus Barbu, citat de redactorul RRA, Nucu Jalea.

Candidata UNPR la Primăria Brăilei, Marioara Nistor vrea să rezolve problema câinilor comunitari.

Marioara Nistor, are inclusă în programul electoral şi problema câinilor comunitari.

Ea a criticat autorităţile locale pentru că nu au încercat să rezolve eficient această problemă.

"Autorităţile locale cu siguranţă nu şi-au făcut treaba. În primul rând, nu avem un recensământ oficial, nici al câinilor cu stăpân, nici al câinilor fără stăpân şi aici, administraţia locală îşi poartă vină. Cred că primul pas care trebuie făcut este înregistrarea tuturor câinilor din Municipiul Brăila", a acuzat ea, potrivit corespondentului RRA.

Candidatul PNL la funcţia de primar pentru oraşul Dărmăneşti, judeţul Bacău, este Marius Diaconescu.

El candidează pentru prima oară la funcţia de edil şef al oraşului şi a prezentat câteva din proiectele sale.

"Principalii piloni ai proiectului meu de guvernare liberală a Dărmăneştiului se referă la transparenţa decizională şi cheltuirea cu chibzuinţă a banului public, din care vom putea crea şi locuri de muncă, prin atragerea unui investitor strategic în zonă, prin crearea unui societăţi comerciale la care consiliul local să fie acţionar majoritar şi care poate face lucrările de mică amploare din localitate şi prin promovarea produselor tradiţionale din zonă", a spus Marius Diaconescu, citat de corespondentul RRA, Gabriel Pop.

Tiberius Brădăţan, candidatul din partea PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre schimbarea care trebuie să se producă la nivelul administraţiei locale.

El a vorbit şi despre proiectele PSD pentru dezvoltarea oraşului.

"Suceava, după patru ani va trebui să arate altfel: un oraş curat, un oraş frumos, plăcut ochiului, un oraş în care oamenii să se poată relaxa, să poată să-şi recapete bucuria de a trăi, să fie veseli, aşa cum arată oameni din alte oraşe din ţară, aşa cum arată oameni din oraşele Uniunii Europene, pentru că suntem cetăţeni europeni, pentru că suntem cetăţeni ai secolului XXI", a menţionat el, citat de corespondenta RRA, Mihaela Buculei.

Candidatul UDMR la Primăria Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a reamintit că programul electoral este prezentat printr-o campanie din uşă în uşă.

El a arătat că locuitorii oraşului doresc curăţenie, linişte şi siguranţă pe străzi.

"Sătmărenii ne spun zi de zi că vor un oraş în care domină ordinea şi legea, şi nu haosul şi bişniţa. Sătmărenii vor un oraş în care siguranţa copiilor şi viitorul familiilor lor nu este în pericol. Sătmărenii vor un oraş unde problemele sunt rezolvate şi nu rămân promisiuni goale", a afirmat Tiberius Brădăţan.

Declarația a fost consemnată corespondentul RRA, Adrian Marchiş.

Din agenda electorală ale zilei

►Preşedintele PSD, Liviu Dragnea va vizita astăzi judeţele Sibiu şi Mureş, în cadrul unui turneu electoral. Peste o jumătate de oră, Liviu Dragnea va participa la şedinţa Organizaţiei Judeţene Sibiu, iar la ora 12:30 se va întâlni cu candidaţii pentru funcţiile de primar şi consilier local din judeţul Sibiu. După-amiază, de la ora 16:30, Liviu Dragnea va avea o întâlnire electorală, la Casa de Cultură "Pompeiu Hărăşteanu" din Luduş.

►Tot în această după-amiază, la Bucureşti, de la ora 17:00, va avea loc o dezbatere electorală cu tema "Pe mâna cui dăm Bucureştiul", Cătălin Predoiu versus Nicuşor Dan, USB. Gazdă - Grupul de Dialog Social cu sediul în Calea Victoriei.

►Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, se va afla astăzi în judeţul Iaşi.

►Liderul PMP, Traian Băsescu, se va afla în judeţele Neamţ şi Suceava, unde se va întâlni cu candidaţii partidului la Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza