Candidații la locale "au mai evoluat din punct de vedere al culturii"

Am intrat în ultima săptămână de campanie electorală înainte de alegerile locale, iar autorităţile susţin că goana după voturi a fost mai calmă, iar candidații au mai evoluat.

Adăugat: 4 Iunie 2012
Ultima actualizare:4 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ultima săptămână de campanie, ultima şansă pntru candidaţii la alegerile locale să-i determine pe nehotărâţi să-i voteze.

Pentru că pe 10 iunie cetăţenii îşi aleg primarii si reprezentanţii în administraţia publica locală şi campania electorală a acestora s-a concentrat în principal pe rezolvarea problemelor din comunităţile respective.

Lipsa spaţiilor verzi, a locurilor de parcare sau a investiţiilor, ori soluţii pentru scăderea preţului la gigacalorie, sunt doar câteva din temele pe care orice candidat le-a abordat în întâlnirile cu alegătorii sau în campania din presă.

Alţi candidaţi au vorbit despre câinii comunitari, şomaj sau lipsa de transparenţă în administraţia publică locală.

Trebuie precizat că pentru prima dată primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin, la fel ca preşedinţi consiliilor judeţene.

Campanie electorală fără incidente majore

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, apreciază că a fost o campanie electorală fără incidente majore.

"Din ceea ce am observat şi eu în mass-media aş aprecia că nu am avut un număr ridicat de incidente cu caracter electoral faţă de anii trecuţi. Competitorii au mai evolut din punct de vedere al culturii, abordează altfel problematica electorală", a spus Marian Muhuleţ.

Şi ministrul de interne, Ioan Rus, spunea că nu au fost semnalate evenimente grave, acesta precizând că s-au înregistrat ruperi şi furturi de afişe, ameninţări, încercări de mituire pentru care s-au aplicat amenzi de peste 200.000 de lei.

În paralel continuă şi campania derulată de MAI, care are scopul de a informa toţi alegătorii că votul ilegal şi mita electorală se pedepsesc cu închisoare.

Cu ce documente votăm?

Documentele de vot  sunt cartea de identitate, buletinul de identitate, cartea de identitate provizorie, paşaportul diplomatic sau de serviciu şi carnetul de elev pentru elevii şcolilor militare.

Trebuie să reamintim că nu se votează cu cartea de alegător și nici cu pașaportul turistic.

Duminică 10 iunie secţiile de votare se deschid la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza