Candidata PNL, Adriana Săftoiu susţine proiectul de modificare a activităţii legislativului

Adriana Săftoiu, candidat al PNL,la Bucureşti, susţine un proiect care vine să modifice activitatea legislativului.

Adăugat: 17 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul prevede ca votul să fie public, iar salariile aleşilor să depindă de prezenţa şi activitatea acestora.

"În prezent orele însumate de către un parlamentar în plen şi în comisii reprezintă maxim 10 ore pe săptămână. Propunerea noastră va fi o săptămână plen, o săptămână comisii, o săptămână circumscripţii. O problemă în parlament este prezenţa parlamentarilor. Noi vom propune să fie făcută doar pe baza cartelei de vot, inclusiv în zilele de comisii, Adriana Săftoiu.

A consemnat redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, s-a aflat alături de candidaţii partidului din judeţul Ialomiţa.

După cum a informat corespondentul RRA, Clementina Tudor, social-democratul i-a încurajat pe candidaţi să discute deschis cu alegătorii.

"Îndrăznim să credem în România aşa cum o vedem noi: un stat modern, un stat echilibrat, un stat care întoarce o bună parte din PIB şi din plus valoare către oameni, către cetăţeni, direct sau indirect, prin salarii şi pensii sau prin politici sociale, prin politici educaţionale, prin politici de sănătate care să întoarcă serviciile respective către oameni", a spus ea.

ALDE îndeamnă electoratul să voteze pentru modernizarea României

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a îndemnat pe români să voteze pe 11 decembrie pentru modernizarea României.

"Sper ca aceste alegeri să marcheze consolidarea poziţiei ALDE ca a treia forţă pe scena politică din România care vine cu o alternativă la partidele deja tradiţionale. Fac un apel către toţi românii şi îi poftesc să-şi exprime în mod democratic opţiunea pentru modernizarea României şi pentru mersul ei înainte, pentru reaşezarea României în reperele unui adevărat stat de drept, nu aşa cum este astăzi.
Realizator: Călin Popescu-Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator în Bucureşti - transmite redactorul RRA, Nucu Jalea.

PMP mizează pe votul  diasporei

PMP se bazează pe votul românilor din afara ţării la alegerile parlamentare - spunea la un miting electoral candidatul partidului pentru un nou mandat de deputat în Bucureşti, Eugen Tomac.

"Avem la camera Deputaţilor liderul unionist Codreanu de la Chişinău, iar la Senat pe Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţilor Româneşti din Europa şi o echipă de oameni competentă, pregătiţi să facă faţă acestei lupte importante. În mod sigur vom obţine cel mai bun rezultat peste hotare pentru că oamenii de dreapta, oamenii care muncesc cred în mesajul nostru şi vor fi şi de data aceasta alături de PMP", a afirmat el.

A consemnat redactorul RRA, Andrei Şerban.

Nicuşor Dan consideră că statul trebuie să investească în industria IT

Candidatul USR pentru un mandat de deputat în Bucureşti, Nicuşor Dan, a vorbit la Timişoara despre dezvoltarea industriei IT-ului în ţara noastră.

"Acolo unde avem un avantaj competitiv, cum este IT, statul român trebuie să investească pentru ca să avem câteva industrii în care România să se bată de la egal la egal cu marile industrii ale lumii şi în felul ăsta să reuşim să ţinem oamenii care au o înaltă calificare. Motivaţia multora dintre oamenii care s-au înscris în "Uniunea Salvaţi România" este că le e teamă că copiii lor vor pleca din România", susţine Nicuşor Dan.

Declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Alina Bujancă.

Programul UDMR răspunde la problemele comunităţii maghiare

UDMR a pregătit pentru alegerile din decembrie un program politic complet ce răspunde aşteptărilor societăţii - declaraţia aparţine preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, candidat pentru un mandat de deputat în judeţul Harghita.

"Problemele sociale, economice, de sănătate, de infrastructură toate domeniile sunt cuprinse. Nu ne-am permis să venim în faţa electoratului doar cu promisiuni care sunt legate de minoritatea maghiară. Bineînţeles programul nostru are şi un capitol foarte consistent care răspunde la aşteptările comunităţii maghiare. Suntem pregătiţi să dăm răspunsuri la toate aşteptările societăţii", a spus liderul UDMR.

A consemnat corespondentul RRA, Stelian Radu Cacuci.

Din agenda electorală a zilei

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, candidat la alegerile din decembrie va participa la un eveniment organizat în capitală de Primăria Generală.
Nicuşor Dan, preşedinte USR şi candidat al partidului se află la Arad pentru a discuta cu cetăţenii.
Astăzi au loc şi conferinţe de presă: PNL la Constanţa, iar Partidul Ecologist la Bucureşti.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza