Candidat cu dosar penal pentru că mituieşte alegătorii

Un candidat la Primăria Dângeni este acuzat că oferă alegătorilor călătorii gratuite cu microbuzul.

Adăugat: 24 Mai 2012
Ultima actualizare:24 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul viceprimar din Dângeni şi actual candidat din partea Mişcării pentru Botoşani la funcţia de primar al comunei, Cătălin Rotundu, are dosar penal.

Pe numele acestuia a fost facuta o plangere semnată de actualul primar Stelică Trofin, candidat la aceeaşi funcţie din partea USL, înregistrată la Secţia Rurală Nr 9 Saveni.

Potrivit sesizarii, Cătălin Rotundu, distribuie gratuit persoanelor care circulă cu microbuzul pe ruta Botoşani – Dângeni – Iacobeni bilete pentru călătorie, încălcând astfel Legea electorala.

Politiştii au oprit microbuzul mentionat pe DC 17, pe raza satului Strahotin şi au găsit opt călători ce nu deţineau bilete de călătorie şi care au declarat că nu li s-a solicitat ca în schimbul transportului gratuit să voteze un anumit candidat.

Şoferul microbuzului a prezentat poliţistilor o copie a unui contract încheiat pentru perioada 9 mai 2012 – 11 iunie 2012, între Cătălin Rotundu şi firma de transport, care are ca obiect transportul pasagerilor pe ruta Hulub – Dângeni – Strahotin – Iacobeni, în schimbul sumei de 1.000 de lei.

Poliţiştii au intocmit dosar penal pe numele lui Cătălin Rotundu sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevazută la articolul 109 din Legea 67/2004, Legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Potrivit articolului menţionat, "promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegatorului să voteze sau să nu voteze o anumita listă de candidaţi sau un anumit candidat pentru funcţia de primar sau de consilier, precum şi primirea acestora de către alegători, constituie infracţiuni si se pedepsesc cu închisoarea de la şase luni la cinci ani".Autor:
Gina Poenaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza