Cancelarul Germaniei avertizează asupra situaţiei Greciei

Cancelarul german, Angela Merkel, susţine că trebuie evitat orice proces incontrolabil în zona euro şi trebuie luate toate măsurile pentru a se evita un eventual faliment al Greciei.Foto:Agerpres

Adăugat: 13 Septembrie 2011
Ultima actualizare:13 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Oficialul german a precizat, într-un interviu radiodifuzat, că speculaţiile aduc mari deservicii Greciei, criticând astfel indirect afirmaţiile subalternului său, ministrul german al economiei, care vorbea, luni, despre o eventuală incapacitate de plată a Atenei.  

Grecia trăieşte, din nou, momente de incertitudine şi încordare.

Guvernul atrage atenţia asupra intrării în incapacitate de plată, dacă cea de-a şasea tranşă a împrumutului internaţional în valoare de opt miliarde de euro nu va fi acordată până la sfârşitul acestei luni.

Premierul Georgios Papandreou a vorbit, în urmă cu două zile, despre o situaţie fără precedent extrem de periculoasă şi a chemat populaţia să înţeleagă că numai un efort comun va putea salva ţara de pe buza prăpastiei.

Aceasta a fost şi motivaţia anunţării unei noi măsuri, respectiv taxa asupra proprietăţilor imobiliare, care va trebui plătită în următoarea lună de către populaţie, timp în care aceasta este obligată să achite şi aşa-numita taxă de solidaritate, în cuantum de două procente din venitul anual individual. În aceste condiţii, desigur, tensiunile sociale se adâncesc.

Angajaţii serviciilor vamale şi fiscale se află, pentru a doua zi consecutiv, în grevă, proteste fiind anunţate şi de alte sindicate profesionale pentru următoarele zile, informează corespondentul Radio România.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza