Câmpeanu: Ministerul are fonduri suficiente pentru pensii şi restituirea CSAT

Ministerul Muncii are fonduri suficiente pentru pensii, restituirea contribuţiei la sănătate, reţinute în plus pensionarilor, şi pentru majorarea cu 7,4 % a salariilor bugetarilor.

Adăugat: 24 August 2012
Ultima actualizare:24 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a spus, vineri, că bugetul Ministerului va face faţă cheltuielilor prevăzute pentru acest an în vederea plăţii pensiilor şi restituirii contribuţiilor de asigurări de sănătate reţinute pensionarilor, ca urmare a unei colectări mai bune a banilor la bugetul de stat.

"Ministerul Muncii a avut, în primul semestru, venituri suplimentare de circa 350 milioane lei, ceea ce ne permite să renunţăm la subvenţia care era acordată ministerului şi era prevăzută în prima variantă de buget. O să avem în continuare un plus de 155 milioane aşa încât, până la sfârşitul anului, ne încadrăm în plata pensiilor inclusiv pentru restituirea contribuţiei de asigurări de sănătate către pensionari", a declarat ministrul.

În legătură cu reîntregirea salariilor bugetarilor, Mariana Câmpeanu a arătat că asupra salariului din decembrie se va aplica o cotă de majorare de 7,4%, dar plata efectivă se va face abia anul viitor, în ianuarie deoarece "aşa este sistemul de plată în România".
    
Întrebată dacă şi în 2013 salariile bugetarilor vor fi majorate, ministrul Muncii a spus că sumele plătite în ianuarie vor fi menţinute şi "construcţia bugetului va avea în vedere şi acest lucru".
    
"În ultimele trei luni, colectarea a fost mai bună, atât la contribuţii (şomaj, sănătate, asigurări sociale - n.r.), cât şi la celelalte venituri ale bugetului de stat", a precizat ministrul Muncii.
    
Totodată, Mariana Câmpeanu a arătat că, în urma rectificării, va fi menţinută ponderea cheltuielilor de personal în PIB la 6,7%.
    
Referindu-se la revenirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din salariu, ministrul Muncii a afirmat că o ordonanţă va intra în dezbatere parlamentară, în septembrie.  

Ponta: Am alocat bani în buget pentru salarii şi pensii

Joi, premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa de guvern, că rectificarea bugetară a fost aprobată de Executiv şi că Guvernul a asigurat bani în buget pentru a reîntregii salariile şi pensiile tăiate în 2010 "de către Traian Băsescu şi Guvernul Boc".

"Am aprobat rectificarea bugetară pentru a păstra ţara noastră într-o limită clară de disciplină financiară. Am respectat acordurile cu creditorii noştri internaţionali. Cele două obligaţii fundamentale asumate din prima zi de guvernare au fost: reîntregirea salariilor bugetare, tăiate în 2010, şi restituirea acelor părţi din pensii încasete în mod ilegal. Acestea erau prioritare. Iar acum sunt banii pentru a fi îndeplinite aceste măsuri", a declarat premierul.Autor:
Diana Domenico
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
24 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza