Campanie "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!"

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele generate de folosirea informaţiilor culese de pe internet.

Adăugat: 11 August 2017
Ultima actualizare:11 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele generate de folosirea informaţiilor culese de pe internet, reţele de socializare şi diverse aplicaţii de telefonie mobilă pentru diagnosticarea unei afecţiuni sau administrarea unui tratament.

Ei susţin că toate aceste informaţii culese din medii neconvenţionale nu pot lua locul consultaţiilor medicale de specialitate.

În acest sens, Colegiul Medicilor a lansat ieri o campanie de interes public denumită "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!".

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a subliniat faptul că, spre deosebire de personalul din sănătate, care are o răspundere multiplă cu privire la actul medical, cei care dau informaţii medicale prin mediul virtual nu îşi asumă nicio răspundere pentru aceste date.

"Doar medicul şi personalul calificat din sănătate, activitatea tuturor este reglementată juridic. Toţi aceştia îşi angajează răspunderea penală, civilă, administrativă, disciplinară şi profesională în practica profesiei, după nişte norme care există în legi. Nu şi ceilalţi, nu reţelele de internet, nu reţelele de socializare, care dau sfaturi, aşa, nu au răspunderea. Nimeni nu va putea să tragă la răspundere pentru un sfat medical greşit primit undeva de pe o reţea pe internet, a spus acesta.

Radio România este partener media al acestei campanii pentru un consult medical de specialitate în locul informaţiilor culese din surse neconvenţionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
11 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza