Campanie de informare a maghiarilor cu privire la dubla cetăţenie

Liderii UDMR Covasna au conceput o broşură, pe care o distribuie în cutiile poştale, în care menţionează că de la 1 ianuarie 2011, cetăţenii de origine maghiară pot solicita cetăţenie ungară.

Adăugat: 20 Decembrie 2010
Ultima actualizare:21 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mailDe asemenea, în broşură este menţionată procedura care trebuie urmată, precum şi adresele consulatelor Ungariei din Cluj şi Miercurea Ciuc, unde pot fi depuse cererile de către solicitanţi.Liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a fost unul dintre primii cetăţeni ai judeţului care au depus cerere pentru a avea dublă cetăţenie.De asemenea, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad,  este  unul dintre liderii UDMR, care  a optat şi pentru cetăţenia maghiară. Potrivit acestuia,  obţinerea cetăţeniei ungare are  nu doar o semnificaţie simbolică, ci  şi o serie de avantaje pragmatice, respectiv posibilitatea de a lucra şi călători în ţări,  care au impus restricţii cetăţenilor români.


    
Parlamentul Ungariei a adoptat în primăvara acestui an,  legea privind obţinerea cetăţeniei ungare de către maghiarii care locuiesc în afara hotarelor ţării şi urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2011.


    
Potrivit actului normativ, o persoană poate obţine cetăţenia dacă are un strămoş care a fost sau este cetăţean ungar, dacă demonstrează că este de origine maghiară şi certifică faptul că vorbeşte limba maghiară.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Decembrie 2010
Ultima actualizare:
21 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza