Campania electorală pentru alegerile locale începe vineri

Vineri, 6 mai, începe campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

Adăugat: 5 Mai 2016
Ultima actualizare:5 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De vineri începe campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

După cum a anunţat vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, dinseara de joi spre vineri, după miezul nopţii, nu mai sunt permise afişele, bannerele sau corturile aflate pe domeniul public altele decât cele prevăzute de lege.

"Începând cu ora 24:00, toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite. Data de 6 mai este data-limită în care competitorii electorali îşi pot înregistra la Autoritatea Electorală Permanentă mandatarii financiari coordonatori, cât şi mandatarii financiari la nivelul judeţelor. Tot această dată este termenul-limită pentru deschiderea conturilor pentru efectuarea contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală", a spus Constantin Mituleţu-Buică.

Ministrul de interne, Petre Tobă, dă asigurări că pregătirea alegerilor din 5 iunie se desfăşoară conform calendarului.

El a mai precizat că sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului multiplu va fi supus unor teste suplimentare prin care să fie identificate eventuale vulnerabilităţi şi să fie luate măsuri pentru remediere a acestora.

De vineri începe campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

După cum a anunţat astăzi vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, din această seară, după miezul nopţii, nu mai sunt permise afişele, bannerele sau corturile aflate pe domeniul public altele decât cele prevăzute de lege. 

Constantin Mituleţu-Buică: "Începând cu ora 24:00, toate aceste materiale pe care le vedeţi în spaţiul public sunt interzise, permise fiind doar afişele electorale cu dimensiunile stabilite. Data de 6 mai este data-limită în care competitorii electorali îşi pot înregistra la Autoritatea Electorală Permanentă mandatarii financiari coordonatori, cât şi mandatarii financiari la nivelul judeţelor.

"Tot această dată este termenul-limită pentru deschiderea conturilor pentru efectuarea contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală"

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/vineri_6_mai_incepe_campania_electorala_pentru_alegerile_locale-89566#sthash.DVc4iMLe.dpuf


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza