Campania de subscriere a titlurilor de stat ediţia "Centenar", un succes

Peste 20.000 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat ediţia "Centenar", de 16 ori mai multe faţă de anul trecut.

Adăugat: 5 August 2016
Ultima actualizare:5 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloş, la campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediția “Centenar”, Bursa de Valori București
trimite pe mail

Campania de subscriere a titlurilor de stat ediţia "Centenar" a fost un succes, iar Ministerul Finanţelor Publice a atras peste 700 de milioane de lei de la cetăţeni, a anunţat astăzi premierul Dacian Cioloş.

În cele trei săptămâni de subscriere, cererea a fost una extrem de mare: peste 20.000 de persoane fizice au cumpărat titluri de stat, de 16 ori mai multe faţă de anul trecut.  

La finalul perioadei de subscriere, peste 20 de mii de persoane au optat pentru achiziţionarea de titluri de stat pentru populaţie din emisiunea denumită "Centenar", valoarea totală a subscrierilor depăşind 735 de milioane de lei, de peste 7 ori mai mare decât suma pe care Ministerul Finanţelor intenţiona iniţial să o atragă.

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că interesul ridicat al oamenilor pentru aceste titluri va reprezenta un început pentru o diversificare a instrumentelor de economisire utilizate de români.

"Iată că dincolo de aceşti oameni obişnuiţi cu astfel de instrumente, avem oameni, să spun aşa, simpli, mai puţin familiarizaţi cu instrumentele financiare, care încep să inoveze sau să aibă curajul să investească şi în alte forme de economisire decât cele tradiţionale", a spus Dacian Cioloş.

Majoritatea celor care au achiziţionat titluri sunt persoane active, au vârsta între 50 şi 70 de ani şi cei mai mulţi provin din Bucureşti.

Însa, cu toate acestea, peste 70% din subscrieri au fost făcute în restul ţării.

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu a explicat că titlurile pot fi tranzacţionate la bursă sau pot fi păstrate până la scadenţă, în 2018.

Anca Dragu a precizat că Ministerul Finanţelor intenţionează ca de-acum înainte să emită anual sau chiar de două ori pe an titluri de stat dedicate populaţiei, valorile urmând a fi stabilite la momentul respectiv, în funcţie de necesităţile de finanţare şi de condiţiile pieţei.

VIDEO Discursul premierului Dacian Cioloș la închiderea campaniei de subscriere a titlurilor de stat, ediția “Centenar”, Bursa de Valori BucureștiAutor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza