Camera Deputaţilor a votat abrogarea recursului compensatoriu

Cu 272 de voturi 'pentru' şi 5 abţineri, deputații au abrogat recursul compensatoriu .

Adăugat: 4 Decembrie 2019
Ultima actualizare:4 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată astăzi de Camera Deputatilor, care este for decizional în acest caz.

S-au înregistrat 272 de voturi 'pentru' şi 5 abţineri.

Şi tot Camera Deputaţilor a decis, prin vot, eliminarea supraaccizei la carburanţi şi a supraimpozitării contractelor de muncă part-time.

Deşi dezbaterile din plen nu au fost lipsite de dispute verbale între parlamentarii PSD şi PNL privind parcursul legii, în final deputaţii au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu, fiind de părere că siguranţa cetăţenilor primează în faţa eventualelor sancţiuni de la CEDO pentru ţara noastră.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman, a declarat că Legea recursului compensatoriu a fost unul dintre cele mai nocive acte normative din ultimii 30 de ani, care a adus la eliberarea a peste 20.000 de condamnaţi.

Florin Roman: Am ajuns aşadar astăzi la o situaţie absolut înfiorătoare: 22.000 de deţinuţi eliberaţi mai repede, deţinuţi care au ajuns în puşcării pentru că au comis fapte extrem, extrem de grave. Astăzi, Partidul Naţional Liberal va propus acest proiect care opreşte criminalii, violatorii şi tâlharii să mai umble liber pe străzile României.

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a afirmat că recursul compensatoriu a apărut din dorinţa de a rezolva problema legată de condiţiile din penitenciare cerută de CEDO, însă s-a transformat în legislativ într-o "graţiere mascată", subliniind că, pe viitor, trebuie gândită o reintegrare socială a celor ce încalcă legea.

Şi social-democraţii au susţinut abrogarea recursului compensatoriu, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, arătând că toţi parlamentarii sunt conştienţi de consecinţele acestei legi.

Alfred Simonis: Sperăm ca pe viitor, guvernul în funcţie să găsească toate metodele alternative şi toate măsurile prin care să evite sancţionarea de către CEDO, sancţionare la care am ajuns cu toţii la concluzia că, dacă se întâmplă, poate e mai bine să plătim acele despăgubiri decât să mai eliberăm din penitenciare oameni care fac ceea ce au făcut în ultimii ani.

În şedinţa plenară de astăzi, deputaţii au mai votat pentru eliminarea asupra accizei la carburanţi, de la 1 ianuarie, şi pentru renunţarea la supraimpozitarea contractelor de muncă part-time.

Ambele acte normative merg acum la promulgare.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza