Camera Deputaţilor a adoptat proiectul privind lansatoarele de rachete HIMARS

Camera Deputaţilor a adoptat azi, aproape în unanimitate, un proiect de lege privind înzestrarea Armatei cu unul dintre cele mai avansate sisteme de lansatoare rachete din lume, HIMARS.

Adăugat: 21 Februarie 2018
Ultima actualizare:21 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este un sistem sol-sol cu rază lungă de acţiune, iar programul va contribui la modernizarea forţelor armate şi la îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Toate grupurile parlamentare au sprijinit proiectul de lege pentru realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect, privind programul de înzestrare sistem lansator multiplu de rachete cu bătaie mare.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a subiliat că angajamentul asumat de România prin care 2% din Produsul Intern Brut sunt alocaţi apărării, a devenit un model pentru toţi partenerii din alianţa Nord-Atlantică.

"Am avut ceva emoţii, e adevărat, la sfârşitul anului trecut în ceea ce priveşte realizarea cifrei de 2% pentru apărare, pentru că ne dorim ca anul acesta să nu mai avem emoţii similare, am sprijinit în comisiile de apărare fără disuţie acest proiect. Îl vom sprijinii noi cei de la PNL şi la plen", a spus  Ovidiu Raeţchi. 

România va achiziţiona trei sisteme de rachete sol-sol, fiecare având câte 18 instalaţii de lansare, inclusiv muniţie, elemente de comandă control, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi serviciu de instuire a personalului la toate nivelurile necesare.

Sistemul HIMARS, considerat unul dintre cele mai avansate din lume, este interoperabil cu echipamentele statelor membre NATO.

Proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor va ajunge la preşedintele României pentru promulgare.
 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza