Calitatea produselor aduse în România "este dictată de piaţă"

Cehia, Ungaria, Polonia şi Declarația lui Sorin Minea vine în contextul în care mai multe țări reclamă că producătorii de alimente includ în mărfurile destinate statelor din Europa Centrală şi de Est ingrediente mai ieftine decât cele folosite în Occident

Adăugat: 26 Februarie 2017
Ultima actualizare:26 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Minea, preşedintele Patronatului din Industria Alimentară
trimite pe mail

Calitatea produselor aduse în România este dictată de piaţă şi de preţul acceptat de consumator, spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Afirmaţia a fost făcută în această dimineaţă, la Radio România Actualităţi, în contextul scandalului declanşat de Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, care reclamă că producătorii de alimente includ în mărfurile destinate statelor din Europa Centrală şi de Est ingrediente mai ieftine decât cele folosite în Occident.

"Piaţa este cea care dictează preţul şi calitatea produsului. Calitatea este un lucru subiectiv. În cazul în care o reţea de magazine cere un produs care să se încadreze în anumiţi parametri şi anumit preţ, producătorul pe ăla-l face. Pornindu-se de la premiza că ţările din Est sunt mai sărace, cei care se ocupă cu vânzarea în ţările din Est dau produse mai ieftine. "Mai ieftin" se traduce că este mai slab calitativ. Marea parte a celor care cumpără produse pentru a le desface în România, de exemplu, nu sunt străini, sunt români. Ei se ocupă cu distribuţia. Reţelele de superkarket sunt cu managament românesc. Se încadrează în nişte preţuri. Tot românul aleargă după cel mai mic preţ. Ei, aici vine paradoxul: dacă aleargă după cel mai mic preţ, el îşi închipuie că cumpără cea mai mare, cea mai bună calitate? Deci, consumatorul este cel care dictează. Dacă consumatorul n-ar mai cumpără mai ieftine, n-ar mai exista produse mai proaste. Atâta timp, cât producătorul scrie pe etichetă ingredientele şi ce pune în produs, nu înţeleg de ce este acuzat; la fel răspunde unei cerinţe de piaţă", a spus  preşedintele Patronatului din Industria Alimentară Sorin Minea.

Ieri, Ministerul Agriculturii anunţa ieri, că va forma un grup de lucru care va analiza dacă există dublul standard în ceea ce priveşte calitatea produselor alimentare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza