Călin Popescu Tăriceanu: Aspirăm la un rezultat care să fie unul cu două cifre

ALDE speră să obţină peste 10% la alegerile din luna decembrie.

Adăugat: 15 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE
trimite pe mail

Copreşedintele formaţiunii, Călin PopescuTăriceanu, declara că ALDE are echipa necesară pentru a se implica în guvernarea ţării.

"Aspirăm la un rezultat care să fie unul cu două cifre. Suntem capabili şi avem cel puţin la nivelul ALDE o echipă foarte puternică. Sunt nu mai puţin de 11 candidaţi care au fost miniştri, sunt foarte mulţi alţii care au fost secretari de stat, care au deţinut funcţii în administraţia publică, deci sunt oameni care, din momentul în care ne instalăm la guvernare, de a doua zi, putem să performăm şi cred că acesta este lucrul pe care oamenii îl aşteaptă: siguranţă, competenţă, onestitate în guvernare. Nu mai au timp să aştepte promisiuni", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu candidează pentru un nou mandat de senator în Bucureşti - precizează redactorul RRA Angela Matei.

Agricultura în obiectivul UDMR

În această săptămână de campanie, candidaţii UDMR se vor axa în discuţiile cu cetăţenii pe tema agriculturii.

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, candidat pentru un mandat de deputat în judeţul Harghita:

Propunem un ajutor din partea statului pentru fiecare tânăr care doreşte să investească şi să trăiască din agricultură, un ajutor de 50.000 de euro, un fel de ajutor pentru start-up-uri, aşa cum s-a făcut în foarte multe ţări din Uniunea Europeană. E un fel de împrumut care se va întoarce în bugetul de stat peste câţiva ani. Detaliile trebuie discutate în parlament, bineînţeles, dar ar fi un ajutor enorm pentru cetăţenii români care trăiesc din agricultură.(Reporter: Stalian Radu Cacuci)

Valeria Schelean candidează din partea PNL pentru un nou mandat de deputat în Caraş-Severin.

La un miting de campanie organizat la Reşiţa, ea a susţinut că echipa de candidaţi trebuie să prezinte cetăţenilor realizările PNL în parlament.

"Dacă astăzi putem vorbi de dublarea alocaţiei pentru copii, de mărirea indemnizaţiilor pentru mame, acestea sunt rezultatele concrete ale parlamentarilor Partidului Naţional Liberal. Dacă astăzi românii împovăraţi de credite pot să dea în plată imobilele ipotecate, să ştiţi că e tot munca parlamentarilor Partidului Naţioal Liberal", a spus ea.(Reporter: Mario Balint)

Candidatul PSD Andrei Pop vrea ca deciziile politice să fie în interesul cetăţenilor

Andrei Pop este un tânăr cu experienţă în domeniul afacerilor şi candidează pe listele PSD pe un loc eligibil de deputat de Ialomiţa.

După cum ne-a informat corespondentul nostru ClementinaTudor, tânărul candidat Andrei Pop îşi doreşte ca politicienii să ia decizii numai în interesul cetăţenilor.

"Eu îmi doresc, la 25 de ani, să cuceresc lumea mea, lumea noastră, o lume a copiilor şi a bătrânilor noştri deopotrivă. O lume în care să nu ne mai fie frică şi ruşine, în care munca să fie o plăcere valorizatoare, iar nu o corvoadă subzistenţială, o lume pentru care curajul are şi valoare de întrebuinţare, nu doar una /.../. Eu, pentru că îndrăznesc să cred. Îndrăzniţi alături de mine!", a îndemnat Andrei Pop.

PMP crede în şansele de a intra în Parlament

Candidatul PMP pentru un mandat de deputat în Bucureşti Valeriu Steriu crede în şansele acestui partid de a intra în parlament.

"Avem astăzi toate ingredientele necesare pentru a avea succes în alegeri, iar aceste ingrediente sunt cei mai buni candidaţi; avem cele mai unite organizaţii şi cele mai puternice, avem cea mai realistă ofertă electorală şi, cu siguranţă, avem cea mai puternică locomotivă electorală: preşedintele Traian Băsescu.(Reporter: Andrei Şerban)

Campania Partidului Ecologist se desfăşoară sub sloganul 'Protejăm România'

Pe listele Partidului Ecologist, filiala Bucureşti, candidează şi Cristian Bodea pentrul un post de deputat. El a vorbit despre proiectele formaţiunii pe care o reprezintă.

"Învăţământ pragmatic, un învăţământ orientat spre nevoile pieţei de azi, nevoile vieţii de azi şi pregătirea copilului pentru viaţă, drumuri moderne, investiţie în infrastructură la fel cum sunt şi spitalele, răspunderea magistraţilor, un alt proiect pe care l-am depus. Proiectul meu prevede în 30 de zile plătirea prejudiciului. De asemenea, în 30 de zile trebuie să se îndrepte împotriva magistratului şi magistratul care repetă greşelile trebuie dat afară. Şi taxe reduse", a anunţat el.

Campania Partidului Ecologist se desfăşoară sub sloganul 'Protejăm România'.

Din agenda electorală a zilei

Candidaţii la alegerile parlamentare şi-au programat şi astăzi acţiuni de campanie:

- Preşedintele PMP, Traian Băsescu a plecat în această dimineaţă spre Braşov cu trenul, pentru a participa la lansarea candidaţilor partidului.
- La Galaţi şi Constanţa, vor avea loc lansări ale candidaţilor PNL, iar echipa PSD Caraş-Severin va avea discuţii cu cetăţenii din municipiul Reşiţa.
- La Oradea, candidatul Comunităţii Evreieşti pentru un mandat de deputat, Silviu Vexler, îşi prezintă programul.

 
 
 


Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza