Calendarul şi principalele repere ale scrutinului din 27 septembrie

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut publice calendarul şi principalele repere ale scrutinului.

Adăugat: 8 Iulie 2020
Ultima actualizare:8 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Numărul minim al susţinătorilor necesar pentru depunerea candidaturilor a fost redus la jumătate, iar pentru candidaturile din aceeaşi circumscripţie electorală se va face o singură listă de susţinători.

Autoritatea Electorală Permanentă a publicat deja pe site-ul instituţiei modelul orientativ al listei de susţinători şi situaţia centralizată a numărului total de susţinători necesar pentru depunerea candidaturilor pentru fiecare unitate administrativ-teritorială.

În cazul în care alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, perioada electorală va începe cel mai târziu în data de 29 iulie, urmând ca până pe 2 august să fie constituit Biroul Electoral Central şi până pe 8 august Birourile Electorale de Circumscripţie.

Depunerea candidaturilor ar urma să se încheie pe 18 august, iar până pe 24 august Birourile Electorale de Circumscripţie vor anunţa candidaturile definitive.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, campania electorală va începe pe 28 august şi se va încheia în sâmbăta de dinaintea alegerilor, respectiv, în data de 26 septembrie 2020, ora 7:00.Autor:
Mihaela Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza