Calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să stabilească, astăzi, calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură la adresa Guvernului

Adăugat: 2 Octombrie 2019
Ultima actualizare:2 Octombrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia a depus la Parlament moţiunea de cenzură împotriva cabinetului condus de Viorica Dăncilă. Pentru a trece de legislativ sunt necesare 233 de voturi.

Opoziţia spune că are 237 de parlamentari care susţin demersul, dar social-democraţii sunt optimişti şi spun că documentul nu va fi adoptat. Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor stabili astăzi calendarul dezbaterii moţiunii, după ce aseară şedinţa conducerii celor două camere a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Documentul este semnat de 237 de parlamentari din partea PNL, USR, PRO România, PMP şi ALDE.

Se regăsesc pe listă şi doi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale, patru de la PSD şi un independent.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: Nu mai avem în momentul de faţă, în mod real, un guvern, ci este o rămăşiţă de guvern care nu are capacitatea, autoritatea şi competenţa de a rezolva gravele provocări cu care se confruntă România.

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a reafirmat că moţiunea de cenzură nu va trece de Parlament şi că social-democraţii sunt mobilizaţi să oprească demersul opoziţiei.

Viorica Dăncilă: Cei care vor vota moţiunea de cenzură înseamnă că trădează Partidul Social Democrat, trădează speranţa primarilor care vor să-şi implementeze proiectele, trădează stabilitatea acestei ţări şi eu cred că acest lucru nu poate fi trecut cu vederea.

Conducerea PSD a stabilit că social-democraţii vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar nu se vor ridica din bănci pentru a-şi exprima opţiunea.

De cealaltă parte, grupurile parlamentare din opoziţie şi-au anunţat intenţia de a vota la vedere.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Octombrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza