Cad capete în PNL. Liderii filialelor de sector au demisionat

Liderii filialelor PNL de sector au demisionat, cu excepţia Ancăi Boagiu. Aceştia cer şi demisia şefului de campanie al PNL, Ilie Bolojan.

Adăugat: 8 Iunie 2016
Ultima actualizare:8 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

 Liderii filialelor PNL de sector au demisionat, în urma rezultatului sub aşteptări obţinut la alegerile locale.

Vicepreşedintele formaţiunii, Mihai Voicu, el însuşi unul dintre demisionari, a cerut şi demisia şefului de campanie al PNL, Ilie Bolojan, pe care îl acuză că nu s-a implicat în campania partidului la Bucureşti.

Mihai Voicu spune, însă, că scorul PNL înregistrat la nivel naţional nu ar impune şi demisia copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"O parte dintre noi, şi anume patru preşedinţi de sectoare, am solicitat şi demisia domnului secretar general Ilie Bolojan. Am considerat că în calitatea sa de şef de campanie la nivel naţional nu a performat, a lipsit cu desăvârşire din această campanie. Nu am primit încă un răspuns. Solicitarea noastră rămâne şi în cadrul Biroului politic naţional, de demisie a domnului Ilie Bolojan. Nu se impune, în opinia noastră, demisia copreşedinţilor în niciun caz. Iertaţi-mă, dar orice s-ar spune, un rezultat de 32% nu este de natură a atrage demisia copreşedinţilor la nivel naţional", a spus Voicu.  

AUDIO Declaraţii Mihai Voicu

Până în acest moment, singurul lider al unei filiale PNL din Bucureşti, care nu a demisionat este Anca Boagiu, care a anunţat că înainte de a face acest lucru, vrea să se consulte cu membrii din filială.

În această după amiază este programată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.   

Potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor, PSD a obţinut 37,62% din voturile exprimate pentru primari la nivel naţional, iar pe locul al doilea se situează PNL, cu o diferenţă de 5%.

În capitală, fotoliul de primar general a fost câştigat de reprezentanta PSD-UNPR Gabriela Firea, cu aproximativ 43% din voturi, urmată de Nicuşor Dan, de la USB, cu 30%, şi Cătălin Predoiu, de la PNL, cu 11,25%.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza