Cabinetul Tudose va prezenta rapoarte de activitate săptămânal

Cabinetul Mihai Tudose îşi va face săptămânal raportul de activitate, pe care îl va transmite coaliţiei la guvernare şi îl va publica pe pagina oficială de internet a Executivului - a anunţat premierul Mihai Tudose.

Adăugat: 10 Iulie 2017
Ultima actualizare:10 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a anunţat şi că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi i-a asigurat în acelaşi timp pe medicii rezidenţi că

Primul ministru a subliniat că la viitoarele discuţii va oferi date despre prima rectificare bugetară pe care o apreciază ca fiind pozitivă.

Mihai Tudose a precizat că mai mulţi bani vor merge către administraţia locală, dar şi spre acele ministere care vin cu justificări pentru sume suplimentare.

Premierul a vorbit şi despre blocarea angajărilor în sistemul de stat, despre care susţine că va eficientiza actul din administraţia publică.

În privinţa Pilonului II de pensii, Mihai Tudose a declarat că acesta nu se desfiinţează, şi că ministrul muncii va face o analiză a modului în care este gestionat acest fond.

Tot Ministerul Muncii va trebui să găsească o soluţie până la şedinţa de guvern de joi, pentru bursele acordate medicilor rezidenţi, subliniat premierul, care nu a exclus varianta adoptării unei ordonanţe de urgenţă într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru rezolvarea acestei probleme.

"Este vorba despre ce s-ar fi putut întâmpla cu ele de luna viitoare. Ca să nu ajungem luna viitoare la interpretarea unui funcţionar, dacă e sau nu venit salarial, le vom tranşa săptămâna aceasta, joi, în şedinţă de guvern, ca să nu mai existe niciun fel de interpretare. Dacă este nevoie, da, vom găsi pe legea de abilitare, dacă găsim un mod de a implementa acest nou act, da; dacă nu, chiar putem vorbi de un alt mijloc, eventual, o sesiune extraordinară", a declarat el.

Primul ministru a spus totodată că se fac în continuare simulări la Ministerul de Finanţe, pentru a se verifica impactul măsurilor fiscale din noul program de guvernare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că nu vor fi aplicate alte taxe.

"Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români; de asemenea nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii - companiilor cinstite. Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie, pentru că el deja a fost compromis. În schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care e în continuare importantă pentru noi, care poate fi aplicată sau nu anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine

Liderul social-democraţilor a mai spus că legea parteneriatului public privat va fi finalizată de executiv până la 1 septembrie, după care va intra în dezbaterea Parlamentului, posibil, într-o procedură de urgenţă.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza