Bunuri în valoare de două miliarde de euro, confiscate de procurorii DNA

Într-o dezbatere despre recuperarea prejudiciilor produse de persoanele condamnate, procurorul-şef al DNA a spus că pentru recuperarea prejudiciilor există o legislaţie clară.

Adăugat: 6 Martie 2018
Ultima actualizare:6 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruța Kovesi
trimite pe mail

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, a declarat că, în ultimii cinci ani, procurorii anticorupţie au confiscat şi indisponibilizat valori şi bunuri în valoare de două miliarde de euro, iar judecătorii au dat aproape 1.000 de hotărâri definitive de confiscare, în valoare de un miliard de euro.

Într-o dezbatere despre recuperarea prejudiciilor produse de persoanele condamnate, procurorul-şef al DNA a mai spus că pentru recuperarea prejudiciilor există o legislaţie clară, iar Ministerul de Finanţe trebuie să spună ce probleme are în recuperarea acestor bunuri.

Reprezentantul ANAF, FLorin Avram, a declarat că rolul instituţiei este de a avea o colectare eficientă a sumelor datorate bugetului de stat, existând un număr de peste 20.000 de dosare de executare silită date de instanţele de judecată.

El a mai precizat că ANAF a recuperat peste 400 de milioane de lei, transmite redactorul Radio România Actualităţi Daniela Mănuţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza