Bugetul și certificatul verde la locul de muncă, în dezbaterea coaliției

Legea bugetului de stat şi noul proiect privind certificatul Covid vor fi reluate luni de liderii coaliţiei.

Adăugat: 12 Decembrie 2021
Ultima actualizare:13 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro
trimite pe mail

Liderii PSD, PNL şi UDMR vor relua cel mai probabil luni discuţiile pe noul proiect privind certificatul verde Covid la locul de muncă, elaborat de ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila.

De asemenea, ei trebuie să discute în primă lectură şi proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor pe care cele trei partide şi-au propus să-l treacă până la Crăciun.

Proiectul legii bugetului de stat trebuie elaborat astfel încât să existe fonduri pentru investiţii, pentru creşterile de pensii şi alocaţii de stat, iar deficitul bugetar să fie ţinut sub control.

Ministrul finanţelor, Adrian Câciu, a dat asigurări că bugetul va fi construit fără a se introduce taxe noi şi orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil pe baza unui dialog cu mediul privat.

În şedinţa coaliţiei de guvernare ministrul de resort este aşteptat să vină şi cu soluţii pe zona de evaziune fiscală şi colectare a TVA.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu atrăgea atenţia că la acest capitol România se confruntă cu mari probleme, întrucât are o evaziune fiscală de 10% din PIB, iar aproximativ 34% din TVA nu este colectat în ţara noastră.

Discuţii vor fi şi pe introducerea taxei de 1% pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro pe an. Ideea a fost avansată de UDMR, agreată de PSD, însă respinsă de PNL.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Decembrie 2021
Ultima actualizare:
13 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza