Bugetul pe 2013, "prioritatea zero" a Guvernului

Bugetul pe anul în curs, modificarea codului fiscal şi reglementarea taxei auto, sunt priorităţile Guvernului la început de an.

Adăugat: 3 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul se va reuni vineri,  în prima şedinţă de lucru din acest an.

Prioritatea zero a cabinetului Ponta este finalizarea bugetului.  

Premierul le-a cerut miniştrilor înainte de sărbători să pregătească acest document până pe 7 ianuarie, pentru ca, înainte de a fi predat la Parlament, să poată fi discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, care va sosi la Bucureşti la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Pentru prima şedinţă de guvern pe anul 2013 ne vedem pregătiţi pentru buget, pentru FMI. (...) Sper ca Finanţele şi cei care lucrează la buget să fie foarte avansaţi şi asta înseamnă că până când vine delegaţia FMI toată lumea lucrează să avem bugetul pregătit", afirma premierul în şedinţa din 27 decembrie a Executivului.

Pe agenda Executivului mai sunt două subiecte importante: primul este modificarea Codului Fiscal, astfel încât sarcina de a stabili valoarea taxelor şi impozitelor să revină autorităţilor locale.

Cel de-al doilea subiect se referă la reglementarea taxei auto. Aceasta a fost suspendată anul trecut, iar acum va fi transformată într-o taxa de mediu, care se va calcula în funcţie de gradul de poluare.

Ministrul Mediului trebuie să prezinte în şedinţa de guvern, noua formă a acestei taxe.

Tot în şedinţa de vineri ar urma să se discute şi hotărârile de guvern privind restructurarea şi reorganizarea ministerelor.

Reprezentantul rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek, a anunţat într-un comunicat remis joi că misiunea Fondului Monetar Internaţional, condusă de negociatorul-şef pentru România, Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a şaptea şi a opta evaluare a acordului stand by cu România.Autor:
Alex Olaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza