Bugetul, în discuţia Parlamentului

Proiectul bugetului de stat se află în dezbaterea Comisiilor parlamentare.

Adăugat: 16 Decembrie 2010
Ultima actualizare:16 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile parlamentare continuă dezbaterile la  proiectul bugetului de stat şi la  cel al asigurărilor sociale de anul viitor.


Miercuri, Comisiile reunite de muncă din Camera Deputaţilor şi Senat, alături de cea de sănătate a deputaţilor, au dat avize favorabile pentru cele două bugete.  


Prezent la dezbateri, ministrul muncii, Ioan Botiş, a declarat că, potrivit Legii salarizării unitare, anul viitor va avea loc o majorare salarială cu 15%.


Toate amendamentele propuse de opoziţie au fost respinse, iar deputatul PSD Ioan Cindrea a spus că social-democraţii ar putea ataca la Curtea Constituţională acest proiect.


Motivul invocat de reprezentantul PSD, potrivit Mediafax, este că proiectul este construit pe legile salarizării pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în urmă cu douar două zile, iar legile nu au intrat încă în vigoare.


De altfel, şi PNL este nemulţumit de proiectul de buget despre care liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu, spunea că este lipsit de consistenţă şi viziune.


Deputaţii şi senatorii au dat şi alte avize.


Comisiile reunite de politică externă au dat aviz favorabil bugetului Ministerului Afacerilor Externe pe anul viitor.


Două amendamente de suplimentare propuse de PNL au fost adoptate. Bugetul ministerului va scădea cu aproape 35%, potrivit proiectului înaintat de Guvern Parlamentului, dar alocarea - spune ministrul Teodor Baconschi - reprezintă o îmbunătăţire faţă de propunerea iniţială.


Proiectul de buget a fost dezbătut şi în Comisia juridică din Camera Deputaţilor care a dat aviz pentru suplimentarea bugetară instituţiei Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


Comisiile de specialitate dau doar avize pentru bugetele instituţiilor subordonate; suplimentarea sau rectificarea alocaţiei bugetare va fi decisă apoi de Comisiile de buget, care vor elabora un raport final pe care-l vor trimite plenului reunit al ParlamentuluiAutor:
Dana Georgescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza