Bugetul, dezbătut în Plenul reunit al Parlamentului

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat sunt dezbătute în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.

Adăugat: 2 Martie 2021
Ultima actualizare:2 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat sunt dezbătute în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, astăzi fiind programat şi votul final.

Niciun amendament nu a fost adoptat de plen.

Deputaţii şi senatorii au adoptat bugetul Ministerului Educaţiei, unde au fost înscrise peste 50 de amendamente, toate fiind respinse prin vot.

Partidele din opoziţie au solicitat, între altele, bani pentru achiziţionarea de microbuze şcolare sau de calculatoare şi tablete pentru şcoala online.

Reprezentanţii AUR şi PSD au criticat subfinanţarea sistemului şi au solicitat o suplimentare a bugetului Educaţiei cu peste 26 de milioane de lei, fără succes însă.

La fel s-a întâmplat şi la Ministerul Sănătăţii, unde opoziţia a solicitat bani pentru spitale sau pentru înfiinţarea a 200 de centre comunitare de asistenţă de specialitate.

Au mai fost adoptate în forma guvernului şi bugetele Culturii, Mediului, precum şi ale serviciilor de informaţii. În acest moment se prezintă amendamentele înscrise la bugetul Ministerului Economiei, iar votul final asupra bugetului de stat pentru acest an este aşteptat în următoarele ore.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza