Bugetul de stat și al asigurărilor sociale, adoptate de Parlament

Proiectul de buget a fost votat cu 255 de voturi pentru şi 95 de voturi împotrivă. Proiectul bugetului asigurărilor sociale a fost aprobat cu 255 de voturi pentru şi 90 împotrivă.

Adăugat: 22 Decembrie 2017
Ultima actualizare:22 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectele bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe anul viitor au fost adoptate de Parlament, fără modificări substanţiale faţă de formulele propuse de guvern.

Majoritatea s-a mobilizat şi bugetele au trecut de votul final.

Cele trei partide de opoziţie au respins proiectele.

Proiectul de buget pentru anul viitor a trecut de plenul reunit al Parlamentului cu 255 de voturi pentru din partea puterii şi 95 de voturi împotrivă ale opoziţiei.

De asemenea, proiectul bugetului asigurărilor sociale a fost aprobat cu 255 de voturi pentru şi 90 împotrivă. Reprezentanţii opoziţiei şi-ua argumentat votul împotrivă şi au declarat că proiectul de buget pentru anul viitor este unul cu venituri supradimensionate care încalcă Tratatul fiscal pe care România l-a semnat în 2012.

De cealaltă parte, premierul Mihai Tudose a mulţumit tuturor celor care au votat în favoarea bugetului pentru anul viitor, dar şi celor care au depus amendamente de bun-simţ, cum le-a numit Mihai Tudose.

Premierul le-a promis acestora că vor fi luate în calcul de guvern, anul viitor, în măsura în care bugetul va avea resurse.

Sănătatea, Educaţia şi Infrastructura sunt cele trei capitole majore pe care se concentrează bugetul de anul viitor cu o creştere de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1% şi deficit bugetar estimat la 2,97%.

Şedinţa Parlamentului de astăzi a debutat cu un moment inedit, sala de plen a răsunat de colinde; copii din Bucovina, mai mari şi mai mici, au adus cântece de Crăciun în faţa parlamentarilor.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza