Bugetarii disponibilizaţi vor da statul în judecată

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat cã în momentul de faţã nu se mai poate face nimic pentru a împiedica disponibilizãrile anunţate, doar calea instanţei.

Adăugat: 1 Iulie 2010
Ultima actualizare:1 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marica a mai precizat că guvernanţii nu au discutat cu sindicatele  proiectul de lege privind disponibilizãrile din administraţie,  pri urmare  singura soluţie este atacarea în instanţã.


"Acum nu mai avem nicio soluţie, am încercat sã discutãm de şase luni cu autoritãţile acest proiect de lege, dar au refuzat. Trebuie sã facem criteriile pentru disponibilizãri, apoi fiecare angajat care şi-a pierdut locul de muncã va da statul în judecatã", a spus Marica, citat de Mediafax.Liderul "Sed Lex" a afirmat cã fiecare salariat în parte va încerca personal sã îşi şantajeze şefii ca sã nu îl dea afarã, apoi dacã nu va reuşi, va da vina pe liderii de sindicat cã nu au fãcut nimic sã împiedice disponibilizarea.


Se pregăteşte disponibilizarea a 55.000-60.000 bugetariGuvernul a decis, miercuri, disponibilizarea a aproximativ 55.000 pânã la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane, vor fi concediaţi din administraţia localã, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.


Disponibilizãrile de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.


"În urma calculelor fãcute, la nivelul tuturor unitãţilor administrativ-teritoriale, numãrul de posturi peste normative este de 53.432, din care numãr de posturi peste normativul de bazã, deci personal de disponibilizat pentru respectarea normativului -38.666, numãr de posturi peste normativ evidenţa persoanelor -4.070, numãr de posturi peste normativ la poliţia comunitarã -10.696", a spus ministrul Administraþiei, Vasile Blaga.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza