Buget: Propunere de majorare a alocaţiilor pentru copii

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat ieri un amendament care vizează majorarea, de la 1 martie, a alocaţiilor de stat pentru copii.

Adăugat: 15 Februarie 2019
Ultima actualizare:15 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat în această dimineaţă în vederea modificării legii privind plafoanele prevăzute în bugetului de stat de la 84 de lei la 150 de lei.

Decizia a fost luată după ce plenul reunit al Parlamentului a aprobat ieri un amendament care vizează majorarea, de la 1 martie, a  alocaţiilor de stat pentru copii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a arătat că acel amendament nu poate fi aplicat, deoarece sursa de finanţare indicată era excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat care, însă, nu poate fi folosit pentru cheltuieli ale bugetului de stat.

Liderul PSD a anunţat schimbarea sursei de finanţare prin majorarea deficitului bugetar.

Liviu Dragnea a adăugat că, după ce legea bugetului de stat va intra în vigoare, Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru a modifica legea alocaţiilor de stat, transmite  reporterul RRA, Alexandra Cristea.  

Pentru azi mai rămân de discutat sumele alocate în anexele care prevăd veniturile şi cheltuielile aferente bugetelor locale.

În plenul renit va fi dezbătut şi bugetul asigurărilor sociale pe 2019.

Tot astăzi, se aşteaptă votul final asupra celor două documente.

În urma dezbaterilor asupra bugetului pe anul în curs au primit bani în plus pentru investiţii Ministerul Educaţiei şi cel al Transporturilor.

În schimb, Ministerul Finanţelor a pierdut 295 de milioanbe de lei, bani care au fost redirecţionaţi către mai multe programe de sănătate.

Solicitarea PNL de alocare a peste 2 miliarde de lei pentru finanţarea programului alimentaţiei diversificate în şcoli nu a trecut la vot, în schimb a fost aprobat un alt amendament, cel al liberalului Robert Sigartău, care prevede mărirea alocaţiei de stat pentru copii.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
15 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza