Bucureşti, Capitala protestelor

Sindicatele din Educaţie vor protesta marţi în Capitală, nemulţumite de salariile mici din învăţământ, de tergiversarea adoptării Legii educaţiei şi de disponibilizările din domeniu.

Adăugat: 4 Octombrie 2010
Ultima actualizare:4 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cele cinci confederaţii sindicale vor pune la punct un calendar comun al protestelor, a anunţat, luni , liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.


El a precizat că este posibil ca mitingul comun anunţat de confederaţii pentru data de 7 octombrie să fie amânat, întrucât se doreşte ca această acţiune să fie de mare amploare, iar unele organizaţii nu au avut suficient timp pentru a-şi consulta reprezentanţii din ţară.


Protestele sindicale ale profesorilor  continuă şi în această săptămână, deşi discuţiile cu Guvernul nu au fost întrerupte.


Marţi, de Ziua Mondială a Educaţiei, vor ieşi în stradă dascălii, pentru a cere, în principal, salarii decente.  


Piaţa Victoriei din Capitală va fi, marţi , din nou plină de protestatari.


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat că la miting vor participa între opt şi zece mii de profesori din toată ţara.


După miting, sindicaliştii vor merge în marş pe Calea Victoriei, până la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei, unde vor depune memorii cu revendicările lor.Proteste şi la CotroceniTot marţi , Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia "Spiru Haret" vor participa la un miting la Cotroceni.  


Protestatarii cer salarii decente pentru personalul din educaţie, coeficienţi mai mari în grila din noua Lege de salarizare unitară, majorarea salariului minim la 750 de lei, adoptarea noii legi a educaţiei şi oprirea disponibilizărilor din învăţământ.


Premierul Emil Boc a precizat că protestele reprezintă un lucru democratic, dar Guvernul nu poate accepta revendicări care să depăşească posibilităţile economiei.


"Dialogul social va continua mereu, iar salariul minim se va majora la un nivel stabilit şi în funcţie de interesele patronatelor", a mai spus Emil Boc.


El a subliniat că economia va creşte anul viitor şi atunci bugetarii vor putea recupera o parte din scăderea salarială aplicată în acest an.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza