Bucureştenii îşi pot face buletin şi în ziua alegerilor

Secţiile de evidenţă a persoanelor din Bucureşti vor fi deschise sâmbătă între 8.00 şi 16.00 iar duminică, între 08.00 si 21.00.

Adăugat: 31 Octombrie 2014
Ultima actualizare:31 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Capitală, a fost prelungit programul serviciilor de evidenţă a  persoanelor pentru a permite cetăţenilor să obţină un act de identitate valabil cu care să poată participa duminică la scrutinul prezidenţial.

Mâine vor fi deschise între 8.00 şi  16.00 iar duminică, între 08.00 si  21.00.

Vicepremierul Gabriel Oprea a  făcut astăzi un apel public către toţi cetăţenii care intenţionează să voteze în ziua de 2 noiembrie să se asigure că au documente de identitate valabile.

"Pentru cei care trebuie să-şi preschimbe aceste documente, vă anunţ că am decis ca birourile de evidenţă a persoanei să fie deschise inclusiv sâmbătă şi duminică", a precizat Gabriel Oprea.

Potrivit BEC, la secţiile de votare organizate în ţară, documentele de vot sunt: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Peste 18 milioane de cetăţeni, aşteptaţi la vot

Autorităţile române fac ultimele pregătiri pentru alegerile prezidenţiale de duminică.

Mai mult de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi peste două zile să aleagă preşedintele României dintre cei 14 candidaţi

Presedinţii Birourilor Electorale ale sectiilor de votare vor prelua mâine ştampilele, buletinele de vot şi timbrele autocolante din spaţiile puse la dispozitie de primari.

Până la ora 18.00,  toate aceste materiale trebuie să ajungă în secţiile de votare.

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea le-a cerut astăzi prefecţilor să se asigure că fiecare secţie de votare este dotată corespunzator, astfel incât procesul electoral să se desfăşoare normal.

Potrivit legii, începând din pre-ziua alegerilor şi până la încheierea activităţii secţiei de votare, atât măsurile de organizare, cât şi cele de ordine publică necesare pentru că alegerile să decurgă în bune condiţii sunt în atribuţia preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, a mai adăugat vicepremierul Oprea.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza