Bruxelles-ul sub ameninţarea atacurilor teroriste

Bruxelles-ul este pentru a doua zi la nivelul maxim de alertă teroristă.

Adăugat: 22 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii guvernului afirmă că au informaţii credibile despre riscul unor atacuri similare celor de la Paris.

De mai bine de o săptămână forţele de ordine îl caută pe Salah Abdeslam, bănuit că este unul din teroriştii care au ucis în total 130 de oameni.

Presa belgiană a aflat că, a doua zi după atentate, Abdeslam ar fi ajuns la Laeken, o zonă rezidenţială din nordul Bruxelles-ului.

Autorităţile din Belgia spun că evaluează riscurile minut cu minut şi ar trebui să decidă dacă prelungesc şi mâine restricţiile de circulaţie în vigoare.

Potrivit corespondentului RRA, la ora 13.00, era aşteptată, o nouă evaluare a situaţiei, a centrului care analizează ameninţarea teroristă.

Între timp, oraşul rămâne pustiu. Ai impresia că nu te afli în Europa - spun comentatorii. Pentru că armata şi autovehicule militare sunt prezente pe străzi, centrele comerciale şi sportive rămân închise şi astăzi şi, desigur, patrule mixte - poliţie, armată - sunt peste tot, relatează corespondenta RRA, la Bruxelles.

Aeroporturile sunt păzite şi s-au luat măsuri speciale de securitate la intrare şi la îmbarcarea pasagerilor. Şi trebuie precizat că şi pasagerii trenurilor sunt controlaţi.

Important este însă ce se va întâmpla dacă va menţinută alerta maximă la Bruxelles, începând de mâine, când oameni vor merge la lucru, când vor sosi funcţionarii europeni, când elevii vor merge la şcoală, pentru că aici se află, ştim, instituţii importante.

Pentru că mijloacele de transport în comun vor fi paralizate dacă va fi menţinută această alertă. Totodată, chiar dacă autorităţile spun că şcolile din Bruxelles vor fi păzite, va fi dificil ca elevii ca se deplaseze mâine în Bruxelles.

Aş aminti şi declaraţia ministrului de interne, Jan Jambon, care recunoştea în această dimineaţă că, în prezent, în Bruxelles ameninţarea nu se rezumă la un singur terorist.

Este vorba de acel Salah Abdeslam, ci este vorba de mai mulţi suspecţi căutaţi acum de poliţia belgiană în capitala Bruxelles, precizează Cerasela Rădulescu.
 Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Radulescu
Adăugat:
22 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza