Brexitul, subiectul principal de discuţie între preşedintele Franţei şi premierul Theresa May

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, s-a întâlnit, la Paris, cu premierul britanic Theresa May, care a reconfirmat calendarul discuţiilor pentru desprinderea din Uniune.

Adăugat: 14 Iunie 2017
Ultima actualizare:14 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a spus că uşa Uniunii Europene rămâne deschisă pentru Marea Britanie, pe perioada negocierii Brexitului, dar că inversarea procesului de separare va fi tot mai dificilă pe măsură ce tratativele avansează.

Preşedintele francez s-a întâlnit, la Paris, cu premierul britanic Theresa May, care a reconfirmat calendarul discuţiilor pentru desprinderea din Uniune, deşi autoritatea sa politică a fost puternic zdruncinată după ce a pierdut majoritatea parlamentară în recentele alegeri anticipate.

Potrivit coresponentului Radio România în Franţa, vizita doamnei May a fost dominată, însă, de riscul terorismului care ameninţă ambele ţări.  

Combatarea terorismului a fost principala temă a vizitei făcute de premierul britanic Theresa May în Franţa.

Alături de gazda sa, preşedintele francez Emmanuel Macron, Theresa May a asistat la meciul amical de fotbal dintre echipele Franţei şi Angliei, care s-a desfăşurat pe Stade de France, lângă Paris, meci precedat de un omagiu adus victimelor atentatelor recente de la Londra şi Manchester.

Emmanuel Macron a reamintit că trei francezi şi-au pierdut viaţa în atentatul de la Londra.

El a subliniat că Marea Britanie şi Franţa trebuie să facă faţă unei ameninţări comune şi a evocat un plan de acţiune stabilit în comun de Paris şi Londra pentru combaterea terorismului şi a propagandei jihadiste pe internet.

Emmanuel Macron a evocat, în câteva cuvinte, şi Brexitul. 

"Doresc ca negocierea pentru ieşirea din Uniune şi privind relaţiile viitoare cu Marea Britanie să înceapă cât mai repede şi să fie purtate şi coordonate de Comisia Europeană.  

La rândul său, Theresa May a confirmat că negocierea pentru Brexit va începe, aşa cum s-a prevăzut, săptămâna viitoare.
 Autor:
Anton Cazacu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza